Στην Ελλάδα ο Σκωτσέζος που γυρίζει τον Κόσμο με το ποδήλατο και την γάτα του

Είναι θηλυκιά, περίπου ενός έτους κι έχει το δικό της διαβατήριο.
1bike1world@Instagram

Ο Ντιν Νίκολσον γεννήθηκε πριν από 31 χρόνια στο Ντάνμπαρ της Σκωτίας, όπου ζούσε και εργαζόταν ως οξυγονοκολλητής μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε ήταν που συνειδητοποίησε ότι είχε βαρεθεί την ζωή του και αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να γυρίσει τον Κόσμο με το ποδήλατό του, καταγράφοντας τις περιπέτειές του στο Instagram.

Αρχισε το ταξίδι του με μία διαδρομή 321 χιλιομέτρων μέχρι το Νιούκασλ κι από εκεί πήρε το φέρι για το Αμστερνταμ. Καβάλα στο ποδήλατο πήγε Βέλγιο, Ελβετία και Ιταλία και μετά ξαναμπήκε σε φέρι για να φτάσει στην Βοσνία.

Λίγο πριν φτάσει στα σύνορα με το Μαυροβούνιο κι ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του, άκουσε ένα δυνατό νιαούρισμα από την άκρη του δρόμου. Σταμάτησε αμέσως και είδε ένα μικρό γατί να τον πλησιάζει τρέχοντας. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος και αμοιβαίος.

Την ονόμασε Νάλα, της έφτιαξε ειδική θέση στο ποδήλατο κι από τότε ταξιδεύουν μαζί, παντού και πάντα. Είναι θηλυκιά, περίπου ενός έτους κι έχει το δικό της διαβατήριο.

Στην Αλβανία ο Ντιν και η Νάλα συνάντησαν ένα κουτάβι παρατημένο στη μέση του δρόμου, άρωστο και εμφανώς ταλαιπωρημένο. Το περιμάζεψαν και το πήγαν σε κτηνίατρο, ο οποίος το κράτησε, το γιάτρεψε, τον ονόμασε Μπαλού, κατάφερε να του βρεί σπίτι στη Βρετανία και υποσχέθηκε να κρατάει τον Ντιν ενήμερο για την πρόοδό του.

Από την Αλβανία, ο Ντιν και η Νάλα πέρασαν στην Ηγουμενίτσα στις 24 Ιανουαρίου και μόλις έστησαν την σκηνή τους, περικυκλώθηκαν από μία γατοσυμμορία.

«Νομίζω ότι οι γάτες επικοινωνούν μεταξύ τους και ξέρουν ότι φτάνουμε» έγραψε στο Instagram, προσθέτοντας ότι ήταν η τυχερή τους μέρα, διότι είχε μαζί του τουλάχιστον 2 κιλά γατοτροφής. Οταν βρήκε το κουτάβι στην Αλβανία, ο Ντιν αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια του κόσμου μέσω της πλατφόρμας gofundme, για να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα της διατροφής και των κτηνιάτρων. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε αμέσως και γι′ αυτό οι γάτες της Ηγουμενίτσας είχαν στην διάθεσή τους όση ξηρά τροφή μπορούσαν να φάνε.

Εκτός από το να περιθάλπτει εγκαταλελειμένα ζώα, ο Ντιν καθαρίζει και τις βρώμικες παραλίες που συναντάει στον δρόμο του, όπως στις Λιβανάτες...

...και στην Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης.

Κατηφορίζοντας για την Αθήνα, η Νάλα πολύ συχνά προτιμούσε τον ώμο του Ντιν αντί για την ειδική θέση της στο ποδήλατό του.

Φτάνοντας στην Αθήνα, ο Ντιν και η Νάλα έγιναν σταρ.

1bike1world@Instagram
1bike1world@Instagram

Στην Αθήνα, ο Ντιν και η Νάλα φιλοξενήθηκαν από μία «καταπληκτική Ελληνική οικογένεια» και, μεταξύ άλλων, έπαιξαν και πινγκ-πονγκ.

Μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Αλβανία για να δει τον Μπαλού, το κουτάβι που έσωσε πριν έρθει στην Ελλάδα, ο Ντιν επέστρεψε στην χώρα μας, πάντα με την Νάλα στον ώμο του και κινήθηκε βόρεια.

Στη Λαμία κατασκήνωσε έξω από ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων από την Συρία, την Τουρκία και το Ιράκ κι όπως ήταν φυσικό, η Νάλα έκλεψε την παράσταση.

1bike1world@Instagram

Στην Θεσσαλονίκη πήρε τη μεγάλη απόφαση και έκανε τατουάζ τα πατουσάκια της Νάλα στο χέρι του.

Ο Ντιν και η Νάλα φιλοξενήθηκαν σε διάφορα ελληνικά σπίτια, από την Αθήνα και την Λάρισσα, μέχρι τον Βόλο, τις Σέρρες και την Σαντορίνη, στην οποία βρίσκεται αυτές τις μέρες.

Εν ολίγοις, η Ελλάδα, οι Ελληνες και η ελληνική φιλοξενία έχουν ενθουσιάσει τον Ντιν και τη Νάλα, οι οποίοι δεν σκοπεύουν να μας εγκαταλείψουν σύντομα. Κι αν τους πετύχετε στον δρόμο σας, έχετε έτοιμο το κινητό για κάθε ενδεχόμενο - και χιλιάδες Like.