Τα προβλήματα που έφερε η Σοφία: Δεκάδες απεγκλωβισμοί, διακοπές στην κυκλοφορία

Στους μείον 12,8 βαθμούς η χαμηλότερη θερμοκρασία. Τι να περιμένουμε
Eurokinissi

Η κακοκαιρία Σοφία ήρθε και έφερε και προβλήματα.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε το τελευταίο διήμερο δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας, λόγω του κύματος κακοκαιρίας, από ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα χιόνια, ή για μεταφορά φαρμάκων σε αποκλεισμένες περιοχές, ακόμα και για την μεταφορά σόμπας στο σπίτι καρδιοπαθή και τα συνεργεία έτρεχαν παντού για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

ΤΡAΙΝΟΣΕ Αναστολή δρομολογίων

Αναστολή δρομολογίων και καθυστερήσεις λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας καταγράφονται και στις σιδηροδρομικές μεταφορές της χώρας.

Με ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως αναστέλλεται η κυκλοφορία των δρομολογίων 886- 887 μεταξύ Παλαιοφαρσάλου και Καλαμπάκας λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Επιπλέον, λόγω καθυστερήσεων αναστέλλεται το δρομολόγιο με αριθμό 2575 στη γραμμή Βόλος - Λάρισα.

Το δρομολόγιο με αριθμό 2576 Λάρισα - Βόλος θα εκτελεστεί με λεωφορείο. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη προς Ορμένιο με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 00:40.

Ακόμη, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το δρομολόγιο 2599 από Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση Παλαιοφάρσαλο και 40 επιβάτες ακινητοποιήθηκε στους Νέους Πόρους λόγω μηχανικής βλάβης και δρομολογείται μηχανή εφεδρείας από Λάρισα.

Στους μείον 12,8 βαθμούς η χαμηλότερη θερμοκρασία

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν πολικές περιοχές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το θερμόμετρο έδειξε αρκετά κάτω από τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου.

Στους νομούς Φλώρινας, Ιωαννίνων, Γρεβενών και Κοζάνης καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Βαρικό Φλώρινας (-12,8), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-11,7), στα Γρεβενά (-11,5), στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (-11,2), στα Ιωάννινα (-10,9), στο Πληκάτι Ιωαννίνων (-10,7), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,6) και στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5).

Θεσσαλονίκη: Απεγκλωβισμός 12 ατόμων που είχαν παγιδευτεί στον Χορτιάτη

Δώδεκα άτομα που επέβαιναν σε τρία τζιπ και είχαν παγιδευτεί σε αδιέξοδο στις ανατολικές πλαγιές του Χορτιάτη απεγκλωβίστηκαν χάρη στις ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Τσολάκης η επιχείρηση έγινε με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι παγιδευμένοι απεγκλωβίστηκαν γύρω στις 16.30.

Παράλληλα ο κ Τσολάκης ανέφερε ότι σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέφερε σε κλινικές για αιμοκάθαρση περίπου 25 νεφροπαθείς αλλά και αρκετούς καρκινοπαθείς που έπρεπε να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους και αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν από το ΕΚΑΒ.

Λιγότερα ασθενοφόρα στη Θεσσαλονίκη

Με λιγότερα ασθενοφόρα αλλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών λειτούργησε σήμερα το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Αγγελική Τσιούπα, ενώ υπό κανονικές συνθήκες τα Σαββατοκύριακα λειτουργούν 20-21 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια και άλλα τόσα στη βραδινή, σήμερα, επειδή λόγω της κακοκαιρίας κάποιοι διασώστες δεν μπόρεσαν να μεταβούν στην υπηρεσία τους, λειτούργησαν 18 ασθενοφόρα το πρωί και 17 το βράδυ. Στην πρωινή βάρδια χρειάστηκαν ασθενοφόρο 11 άτομα κυρίως νεφροπαθείς που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν για να κάνουν τις αιμοκαθάρσεις. Όσοι δεν μπορούσαν να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ζήτησαν την βοήθεια της Πυροσβεστικής που ανέλαβε την μεταφορά τους.

Αποκατάσταση προβλημάτων στην Κασσάνδρα

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν από το πρωί οι περισσότερες περιοχές στη χερσόνησο Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού , ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία τους και διευκρινίζει ότι μέχρι αυτή την ώρα οι βλάβες που προέκυψαν πανελλαδικά από τη σφοδρή κακοκαιρία έχουν αντιμετωπιστεί και τα προβλήματα περιορίζονται σε πολύ μικρό αριθμό, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του.

Η συμβολή της Πυροσβεστικής

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., από τις 3 Ιανουαρίου έως σήμερα, πραγματοποιήθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής μεταφορά 28 ασθενών (κυρίως νεφροπαθών για προγραμματισμένη αιμοκάθαρση) προς νοσηλευτικά ιδρύματα, στις περιοχές: Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Λευκάδας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Καβάλας, Χαλκιδικής και Σερρών.

Επίσης πραγματοποιήθηκε μεταφορά φαρμάκων σε ασθενείς στις περιοχές Πουγκάκια Φθιώτιδας, Σπερχειάδα Φθιώτιδας, Σφακιώτες Λευκάδας, ενώ μεταφέρθηκε θερμαντική συσκευή σε υπερήλικα καρδιοπαθή στην περιοχή Τσούκα Φθιώτιδας.

Πολλή δουλειά είχαν όμως οι πυροσβέστες και με την μεταφορά ατόμων κυρίως από ακινητοποιημένα οχήματα, οι επιβάτες των οποίων είχαν πάει για να απολαύσουν το χιόνι. Συνολικά πραγματοποιήθηκε μεταφορά 45 ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην Πεντέλη Αττικής, στην Κοζάνη, στην Θεσσαλονίκη, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, στην Πιερία, στην Φθιώτιδα, στα Ιωάννινα και στην Ημαθία.

Ειδικότερα, οκτώ άτομα που είχαν ακινητοποιηθεί κοντά στο καταφύγιο Χορτιάτη, στην Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο με την συνδρομή ερπυστριοφόρου οχήματος της ΕΜΑΚ.

Ακόμα οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν από τα οχήματά στον δρόμο που οδηγεί προς το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου.

Τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν στην Πεντέλη και τέσσερα στην Νάουσα, στην θέση Τρία - Πέντε Πηγάδια.

Επιχειρήσεις έλαβαν επίσης χώρα εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας,, στο Λύχνο Λαμίας και στην Λέσβο.

Σημαντικά προβλήματα αντιμετώπισαν οι ταξιδιώτες στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν, καθώς τα αεροπλάνα δεν δύνανται να απογειωθούν λόγω της εξαιρετικά χαμηλής νέφωσης.

Πολλοί επιβάτες με καθυστερήσεις 10 και 12 ωρών αναγκάστηκαν να περάσουν το βράδυ στις σκάλες ή στις τουαλέτες, αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες και εξελίξεις για τα ταξίδια τους. Στο μεταξύ, έως το πρωί του Σαββάτου είχαν ακυρωθεί τουλάχιστον 10 πτήσεις.

Βαθμιαία εξασθένηση με πολικές θερμοκρασίες

Πλέον η κακοκαιρία βρίσκεται πλέον σε φάση σταδιακής υποχώρησης, όμως θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας θα είναι αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Παράλληλα, σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθεί ολικός παγετός, δηλαδή θα υπάρχουν αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο τις πρωινές ώρες, θυελλώδεις ανέμους στο Βόρειο Αιγαίο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και αργότερα στα ηπειρωτικά σταδιακά θα σταματήσουν.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό Ιόνιο και στο Αιγαίο, καθώς και στις παραθαλάσσιες περιοχές τους, χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, αλλά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες.

Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά περιόδους πυκνές, πιθανόν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για το Μαρμάρι.

Από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για την Κέα, ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αρκίτσα-Αιδηψός,Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Άρση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Άρθηκαν από τις 13.00 οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης,λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση - παγετός), με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων

Από τις 13.00 αίρεται εν μέρει, η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως εξής :

Στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. από την Χ/Θ 484+000, Σ.Δ.Ν. Μαλγάρων εώς την Χ/Θ 474+000, όρια με Ημαθία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων), από την Χ/Θ 485+000 έως την Χ/Θ 516+000, όρια με Κιλκίς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην Εγνατία Οδό και στον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά- Σέρρες- Προμαχώνα, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης από τις 13.00 αίρεται η υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για οχήματα παντός τύπου σε όλο το οδικό δίκτυο (εθνικό-επαρχιακό-δημοτικό) της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τα οποία θα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες όταν και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν (χιόνι, παγετός).

EUROKINISSI

Διακοπές στην κυκλοφορία στη Επικράτεια

ΑΤΤΙΚΗ

  • Λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Επ. Ο. Χορτιάτη- Αγ. Βασιλείου.
  • Επ. Ο. Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου.

ΔΡΑΜΑ

  • Επ.Ο. Βώλακα-Χ/ Κ Φαλακρού.

ΠΙΕΡΙΑ

  • Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.) που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, από τη Φ/Θ 471+481 [Α/Κ Κλειδίου] μέχρι την Φ/Θ 400+815 (A/K Πλαταμώνα), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

ΣΕΡΡΕΣ

  • Επ.Ο. Σερρών – Χιονοδρομικό Λαλιά, από το 18,5ο χλμ έως το 26,8ο χλμ. (Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων).

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

  • Ν.Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Μουδανιών, από 32 έως 61 χλμ. για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ.Ο. Νέων Μουδανιών-Κασσάνδρας, από 1 έως 24 χλμ. για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ.Ο. Νέων Μουδανιών-Παλιουρίου και Νέων Μουδανιών-Κυκλώματος Κασσάνδρας για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ. Ο. Παλιουρίου-Νέας Σκιώνης. για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ. Ο. Νέων Μουδανιών-Σάρτης 65 έως 76 χλμ. για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ. Ο. Νέων Μουδανιών-Συκιάς 87 έως 90 χλμ. για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ. Ο. Αγίου Νικολάου-Παλαιοχωρίου έως το Μεταγγίτσι, για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ. Ο. Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου, για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

ΦΛΩΡΙΝΑ

  • Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 20ο– 30 χλμ., (μέσω Βιτσίου).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  • Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ

ΚΟΖΑΝΗ

  • Τμήμα της Εγνατίας Οδού (Α-2), απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων περιοχής αρμοδιότητας μας (από Α/Κ 9Β Ανατολ. Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 13 Πολυμύλου).
  • Τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας από το 25 χλμ έως το 50 χλμ, (όρια με ΔΑ Λάρισας), απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 7,5 τόνων.

ΒΟΙΩΤΙΑ

  • ΠΑΘΕ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 67 έως 121 για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Ε.Ο. Λιβαδειάς - Άμφισσας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και συγκεκριμένα από 1 έως 39 (αρμοδιότητας Τ.Τ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ) για οχήματα άνω των 3,5 τόνων
  • Π.Ε.Ο. Λαμίας - Λιβαδειάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και συγκεκριμένα από την 93 έως 67ο (αρμοδιότητας Τ.Τ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ) για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ. Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, προς Χ/Κ., από 1ο – 17 χλμ., για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

  • Επ. Ο. Δομνίστας – Μεσοκώμης, (σε όλο το μήκος της).
  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από 35 έως 45 χλμ. (Θέση Αραποκέφαλα).
  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Καρδίτσας, από 35 έως 40 χλμ, (θέση Ζαχαράκη).
  • Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνά, από 12 έως 22 χλμ, (θέση Βράχος).
  • Επ. Ο. Σαρκίνης-Καταβόθρας (σε όλο το μήκος της).
  • Αποκλεισμένα χωριά του Δήμου Καρπενησίου, Μεσοκώμη, Καταβόθρα

ΕΥΒΟΙΑ

  • Επ. Ο. Λουτρών Αιδηψού- Λίμνης, στο 9 χλμ, (προσωρινή διακοπή λόγω καταπτώσεως χωμάτων και πετρών επί του οδοστρώματος).
  • Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού 16 έως 47 χλμ, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

  • Π.Α.Θ.Ε, από 121 έως 185 χλμ. (Κόμβος Μαρτίνου) απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων.
  • Π.Α.Θ.Ε, από 185ο έως 242 χλμ. (Κόμβος Ραχών), απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων.
  • Ε.Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας, από 0,1 έως 22,6 χλμ., απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων.
  • Π.Ε.Ο. Λαμίας –Λάρισας, από 1 έως το 54 χλμ. απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων.
  • Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από την 20 έως την 64ο χλμ. απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

  • Π.Α.Θ.Ε.,από 261+280(όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Φθιώτιδας) έως 231+580 (όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Λαρίσης) για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από Δ/ση Χ/Κ – Αγριολεύκες Πηλίου, έως Δ/ση με Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς, (Κάτω Κλάδος), Κισσός Μαγνησίας.
  • Επ. O. Βόλου - Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 13 (Πορταριά) έως 25 χλμ. (Χάνια), για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.
  • Ε.Ο Χανίων-Δρακείας.

ΛΑΡΙΣΑ

  • Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκίνητων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε από το 319 έως 398 χλμ.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

  • Αυτοκινητόδρομος Ε65, στο τμήμα της Δ.Α. Καρδίτσας, για οχήματα άνω των 3,5 τόνων

ΤΡΙΚΑΛΑ

  • Ε.Ο. Μουργκανίου –Γρεβενών από το 1 χλμ. (κόμβο Μουργκανίου) έως το 24 χλμ. (όρια νομού με νομό Γρεβενών) απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκίνητων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων, από 28 χλμ. (Κόμβος Μουργκανίου) έως 65 (Α/Κ Μαλακασίου) απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκίνητων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

  • Λόγω έντονης χιονόπτωσης από το 48 χλμ (Κόμβος Τύριας) έως 120 χλμ (Κόμβος Παναγιάς) της Εγνατίας Οδού, έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΑΧΑΪΑ

  • Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων (μέσω Πτέρης), από το 11ο χλμ.

ΑΙΤΩΛΙΑ

  • Επ. Ο. Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Καλλονής, Τ.Κ. Κυδωνιά, Τ.Κ.Λεύκας, Τ.Κ. Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Μανδρινής.

ΚΕΡΚΥΡΑ

  • Από Άγιο Μαρτίνο-Λαυκί-Πετάλεια.
  • Από Άγιο Παντελεήμονα-Επίσκεψη-Ζυγό.
  • Από Σγουράδες-Στρινύλα-Σωκράκι-Άνω Περίθεια.

ΑΡΚΑΔΙΑ

  • Επ. Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας (οδικό δίκτυο Μαινάλου).

ΧΑΝΙΑ

  • Ν.Ε.Ο. Χανίων-Κισάμου στο 8 χλμ, στο ύψος Δ.Δ. Σταλού (στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας).

Οι περιοχές που είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επικράτεια

ΡΟΔΟΠΗ

  • Από 15 χλμ οικισμών Κέχρου – Δέρειο.
  • Οικισμός Κέχρο – Χλόη.
  • Από 5 χλμ Δαρμένης – Ραγάδας – Εσοχής.
  • Από Δρύμη – Οργάνη, Σμιγάδα και Άνω Βρύσινη.

ΞΑΝΘΗ

  • Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Άγιου Κωνσταντίνου Ε/Β Συνόρων από το 35 χλμ μέχρι και το Μ.Σ. Αγ. Κωνσταντίνου.
  • Δημ. οδός Καρυοφύτου – Λειβαδίτη - δασικού χωρίου αρμοδιότητας Α.Τ. Σταυρούπολης.

ΗΜΑΘΙΑ

  • Σε όλο το οδικό δίκτυο της αρμοδιότητας μας διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Εγνατίας Οδού.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

  • Ε.Ο. θεσ-νίκης- Ιερισσού, μέσω Αρναίας (από 29,5 χλμ Αγ. Αναστασία έως 105 χλμ. Ιερισσός).
  • Ε.Ο. θεσ-νίκης- Πολυγύρου (από 49 δ/ση Αγίου Προδρόμου έως 65 χλμ Πολύγυρος).
  • Επ.Ο. Πολυγύρου- Ιερισσού μέσω Βραστάμων (από 65 χλμ Πολύγυρο έως 99 χλμ Ιερισσός).
  • Επ.Ο. Πολυγύρου-Γερακινής.
  • Επ. Ο. Πολυγύρου- Ορμύλιας (μέσω Δ/σης Αγ. Δημητρίου).
  • Επ. Ο. Πολυγύρου- Καλυβών μέσω Πατελιδά.
  • Επ. Ο. Μουδανιών – Κύκλωμα Κασσανδρειας από το Αγιά Παρασκευή έως Σκιώνη
  • Επ.Ο. Ρεντίνας-Ουρανούπολη (από 15 χλμ Ολυμπιάδα έως 61 χλμ Ν. Ρόδα)
  • Επ.Ο. Νεοχωρίου-Βαρβάρας-Ολυμπιάδος.
  • Επ.Ο. Αρναίας- Στανού.
  • Επ.Ο. Παλαιoχωρίου - Μ. Παναγιάς- Δ/νση Γοματίου- Ιερισσού.
  • Επ. Ο. Παλιόκαστρου – Ταξιάρχη και εντός Δ.Δ. Παλαιοκάστρου- Ταξιάρχη- Σανών.
  • Επ.Ο. Ν. Μουδανιών –Σάρτης (από το 65 χλμ θέση μνημείο έως το 76 χλμ Πλατανίτσι).
  • Επ. Ο. Αγ. Νικόλαου- Παλαιοχωρίου (μετά την κατασκήνωση Χ.Α.Ν.Θ. έως Μεταγγίτσι).
  • Επ. Ο. Μεταμόρφωσης- Μεταγγιτσίου.
  • Στο οδικό δίκτυο αγίου Όρους Αμαξίτη οδός: Καρύων- Δάφνης, Καρύων –Ι.Μ. Ξεροπόταμου, Καρυών- Ι.Μ. Βατοπεδίου και ολόκληρη η κορυφογραμμή Αντιάθωνα.
  • Π.Ε.Ο. θεσ-νίκης – Ιερισσού (μέσω ταξιάρχη).
  • Π.Ε.Ο. θεσ-νίκης- Πολυγύρου, από Άγιο Πρόδρομο έως Πολύγυρο, μέσω Παλαιόκαστρου.
  • Δασική οδός Ταξιάρχη – Παλαιοχώρας.
  • Δασική οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).
  • Επ. Ο. ΑΓ. Νικόλαου-Πυργαδικίων.
  • Δασική Οδός Πευκοχωρίου – Αγ. Παρασκευής.
  • Δασική Οδός Χανιώτης –Σκιώνη.
  • Δασική Οδός Πολύχρονου – Κασσάνδρειας.
  • Δασική Οδός Κασσάνδρειας – Φούρκας.
  • Επ.Ο. Αγ. Ιωάννη – Πυργαδικίων.

ΠΙΕΡΙΑ

  • 13η Εθνική Οδός Κατερίνης-Ελασσόνας από 16 έως 44 (όρια Νομού Λαρίσης)
  • Επ. Ο. Πλαταμώνας Πιερίας – Π. Παντελεήμονας Πιερίας
  • Επ. Ο. Κατερίνης-Ελατοχωρίου από 19 έως 37 (Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου).
  • Επ. Ο. Αιγινίου-Κολινδρού από 1 έως 6 χλμ.
  • Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης από 70 (Διασταύρωση Καταχά) έως 76 (Διασταύρωση Σφενδάμης).

ΠΕΛΛΑ

  • Όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

ΚΙΛΚΙΣ

  • Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Κιλκίς.
  • Από το 5ο χλμ Επ.Ο. Γουμένισσας – Λιβαδίων έως την κοινότητα Λιβαδίων.
  • Επ. Ο. Γουμένισσας – Κάρπης.
  • Επ. Ο. Γουμένισσας – Πενταλόφου.
  • Επ. Ο. Γουμένισσας – Γιαννιτσών.
  • Επ. Ο. Ευρωπού – Πολύπετρου.
  • Από 35 έως 51 χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Σ.Σ. Ευζώνων.
  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Αξιούπολης – Σκρά.
  • Από 55 έως 70 χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Σ.Σ. Ευζώνων.
  • Δημοτικά διαμερίσματα καθώς και επαρχιακό και εθνικό δίκτυο αρμοδιότητας τ.τ. Κιλκίς (δήμος Κιλκίς).

ΣΕΡΡΕΣ

  • Επ.Ο. Σιδηροκάστρου –Καρυδοχωρίου, από 21 έως 27 χλμ.
  • Επ.Ο Σερρών –Βουντού, καθ όλο το μήκος (30 χλμ).
  • Επ.Ο. Σερρών – Χιονοδρομικό Λαιλια, από το 13 έως το 18 χλμ.
  • Επ.Ο. Μαυροθάλασσας – Αηδονοχωρίου, καθ όλο το μήκος (6,9 χλμ).
  • Επ.Ο. Θέρμων – Λαγκαφίου, καθ΄ολο το μηκος (7 χλμ).
  • Π.Ε.Ο Σερρών – Θεσσαλονίκης, από την Τ.Κ Καλοκάστρου έως τα όρια με Ν. Θεσσαλονίκης.Επ.Ο. Κιλκίς – Γέφυρας –Πετριτσίου, από το 37 έως το 53 χλμ.

ΓΡΕΒΕΝΑ

  • Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών, πλην της Εγνατίας Οδού.

ΦΛΩΡΙΝΑ

  • Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο πλην του οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  • Επ. Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από 30ο-43ο χλμ.
  • Επ. Ο. Καστοριάς-Αμυνταίου, από 22ο - 31 χλμ.
  • Ε.Ο. Κοζάνης – Ιωαννίνων, (μέσω Επταχωρίου), από 97ο– 108 χλμ.
  • Σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού.

ΚΟΖΑΝΗ

  • Επαρχιακό, εθνικό και δημοτικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, πλην Εγνατίας οδού και κάθετο άξονα Α29.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

  • Επ. Ο. Λίστα - Λιά
  • Επ. Ο. Λιά - Τσαμαντά καθώς και στην Τ.Κ. Αμπελώνα (περιοχή Μελίσσια).

ΠΡΕΒΕΖΑ

  • Επ. Ο. Θεσπρωτικού – Πολυστάφυλλου

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

  • Η κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων καθώς και όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Π.Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας.

ΑΡΤΑ

  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, σε όλες τις περιοχές του Νομού Άρτας (Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο).
  • Ε.Ο. Άρτας – Φραστών.

ΛΑΡΙΣΑ

  • Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, από 30 έως 70,5 χλμ (Μελούνα-όρια Ν. Κοζάνης)
  • Ε.Ο. Κατερίνης-Ελασσόνας, από 41 έως 63,5 χλμ (Αυχένας Λιβαδίου, όρια με Ν. Πιερίας –Μικρό Ελευθεροχώρι).
  • Ε.Ο. Ελασσόνας-Δεσκάτης, από Ελασσόνα έως 32 χλμ (όρια Ν. Γρεβενών).
  • Επαρχιακό δίκτυο Ελασσόνας.
  • Επ. Οδός Δήμητρας-Ανατολής.
  • Επ. Οδός Ελάφου – Καλαμακίου.
  • Επ. οδός Αγιοκάμπου-Σκλήθρου.
  • Επ. οδού Συκουρίου-Σπηλιάς, από 5 χλμ.
  • Επ. Οδός Στομίου-Καρίτσας.
  • Δημ. Οδός Πυργετού-Κρανέας.
  • Δημ. Οδός Κάτω Αιγάνης-Αιγάνης.
  • Επ. Οδός Αγιάς-Μελιβοίας, από 3 έως 8 χλμ.
  • Επ. Οδός Σωτηρίτσας-Μελιβοίας, από 8 έως 15 χλμ.
  • Από 5 χλμ. Επ. οδού Γόννων-Καλλιπεύκης.
  • Από 5 χλμ. Επ. Οδού Τεμπών-Αμπελακίων.
  • Επαρχιακό Οδικό δίκτυο Φαρσάλων.
  • Επ. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου.
  • Επ. Οδός Μεγαλόβρυσου-Ανατολής.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

  • Επ. Οδός Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 4 χλμ. έως 13 χλμ.
  • Επ. Οδός Καρδίτσας-Λ. Πλαστήρα, από 10 χλμ. (μέσω Μοσχάτου).
  • Επ. Οδ. Καρδίτσας – Λ. Πλαστήρα, από 15 χλμ. (μέσω Καστανιάς).
  • Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 29 έως 81 χλμ.
  • Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 4 χλμ έως 56 χλμ.
  • Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 42 (Δ/νση Λουτροπηγής) έως 62 χλμ. «Θέση Ζαχαράκη».
  • Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα.

ΤΡΙΚΑΛΑ

  • Ε.Ο. Τρικάλων – Γρεβενών από το 1 χλμ (Κόμβος Μουργκανίου) έως όρια με Ν. Γρεβενών.
  • Επ. οδό Καλαμπάκας- Ασπροποτάμου, από 35 χλμ έως 68 χλμ.
  • Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μετεώρων.
  • Ε.Ο. Πύλης – Τρικάλων από 32 χλμ (Ελάτη) έως 75 χλμ Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης (Γέφυρα Αλεξίου).
  • Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης 22 χλμ με τη διασταύρωση της με επ. οδό Πύλης- Μεσοχώρας έως 55 χλμ. (Μεσοχώρα)
  • Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

  • Eπ. O. Βόλου - Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 3 (Αηδονοφωλιές) έως 52 χλμ. (Ζαγορά).
  • Επ. Ο. Καναλίων – Κεραμιδίου, από 4 χλμ έως Βένετο (Διασταύρωση Σταγιατών) και από
  • Αφέτες έως Διασταύρωση Λαμπινού.
  • Επ. Ο. Βόλου-Ζαγοράς από 10 χλμ έως Διασταύρωση Κατηχωρίου
  • Επ.Ο Χανίων-Δρακείας-Πινακάτες-Μηλιές
  • Eπ. Ο. Δέλτα Μηλεών-Χορεύτρας
  • Επ. Ο. Άνω Γατζέας-Αγίου Γεωργίου
  • Επ. Ο. Μηλεών-Αγίου Βλασίου
  • Επ. Ο. Ριζομύλου –Καναλίων
  • Επ. Οδός Βελεστίνου-Ασπρογείας.

ΑΙΤΩΛΙΑ

  • Επ. Ο. Μεσολογγίου – Κερασόβου από Τ.Κ. Άνω Μουσούρων – Τ.Κ. Ελληνικών – Τ.Κ. Κερασόβο.
  • Επ.Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου από Τ.Κ. Παλαιοπύργου – Τ.Κ. Πλατάνου.
  • Επ.Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου, από το ύψος του Τ.Κ. Πλατάνου και άνω –Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου –Τ.Κ. Κλεπάς Τ.Κ. Αράχωβας - Ψήλος Σταυρός.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας-Κρυονερίων από Τ.Κ. Λιμνίτσας-Τ.Κ. Άνω Χώρας –Τ.Κ. Κρυονερίων Τ.Κ. Περδικόβρυσης Τ.Κ. Αμπελακιότησας.
  • Επ. Ο. Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς-Τ.Κ. Ελατόβρυσης,
  • Από Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Τ.Κ. Ελευθέριανης ,Από Τ.Κ. Αράχωβας προς Τ.Κ. Λιβαδακίου.

ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

  • Ε.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, από 13έως 18 χλμ.
  • Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από 20 έως 52 χλμ. (όρια με Δ.Α. Ευρυτανίας).
  • Επ. Ο. Αμφιλοχίας – Εμπεσού, από 10 έως 25 χλμ.

ΗΛΕΙΑ

  • Επ. Ο. Ανδρίτσαινας - Επικούρειου Απόλλωνος, από το 5 χλμ.
  • Επ. Ο. Σκληρού – Αμπελώνας.

ΑΧΑΪΑ

  • Ε.Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Πτέρης, από 11000χ/θ.

ΒΟΙΩΤΙΑ

  • Επαρχιακή οδός Λιβαδειάς –Άμφισσας, από την 1ο έως το 39ο χλμ.
  • Επ. Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, από 1ο έως 17 χλμ. (Θέση Σταυρός) έως Χ/Κ Παρνασσού.
  • Ορεινό επαρχιακό δίκτυο νομού Βοιωτίας.(Επαρχιακές οδοί Αναλήψεως – Κυριακίου- Αγίας Άννας και Δερβενοχωρίων)

ΕΥΒΟΙΑ

  • Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού 16 έως 47 χλμ.
  • Eπ. οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Α.Τ. Καρύστου (Πόρτο Λάφια)
  • Eπ. οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Α.Τ. Λίμνης (Ροβιές-Μαρούλι & Κερασιά-Δρυμώνα)
  • Επ. Ο. Βουτά – Κοκκινομηλιά – Μηλιές & Βουτά Λίμνης.
  • Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας - Στενής – Στροπώνων.
  • Επ. Ο. Κύμης – Μετοχίου
  • Επ. Ο. Γυμνού – Σέτας - Ερέτρειας – Θεολόγου

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

  • Όλο το Εθνικό και επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

  • Π.Ε.Ο. Λαμίας –Λάρισας, από 1 έως το 54 χλμ.
  • Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από την 20 έως την 64 χλμ.
  • Διάφορες περιοχές ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Φθιώτιδας.

ΦΩΚΙΔΑ

  • Ε. Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας, από 22 έως 58 χλμ.
  • Π.Ε.Ο Αντιρρίου – Λιδορικίου, από 30 χλμ. έως χάνι ‘’ΡΕΡΕΣΗ’’.
  • Π.Ε.Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου, από 23 έως 35 χλμ.
  • Ορεινό επαρχιακό οδικού δικτύου Φωκίδας.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

  • Επ.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 14 χλμ.
  • Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1 χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 1 έως 17 χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας –Δερβενίου, από 1 έως 18 χλμ.
  • Επ. Ο. Γκούρας –Λυκουρίας, από 1 έως 17 χλμ.
  • Επ. Ο. Κιάτου -Γκούρας, από 10 χλμ και άνω.
  • Επ. Ο. Δερβενίου – Γκούρας, από 10 χλμ και άνω.

ΑΡΚΑΔΙΑ

  • Ε.Ο Τρίπολη –Πυργου, από 34 έως το 75 χλμ.
  • Επ. Ο. Βουρβούρων - Αγίου Πέτρου.
  • ΕΠ.Ο. Λεωνιδίου – Κοσμά - Γερακιού από το 15 έως 45 χιλ.
  • ΕΠ. Ο. Καστριού - Αγ. Πέτρου- Καστανιτσας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

  • Ε.Ο Μεσσηνίας – Καλαμάτας, από 22 έως 40 χλμ.

ΛΑΚΩΝΙΑ

  • Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου), από 42 έως 44,5 χλμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

  • Επ. Ο. από Εξάνθεια έως τα Χορτάτα

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή