Βρέθηκε νεκρή η Αμερικανίδα βιολόγος που είχε εξαφανιστεί στην Κρήτη

Τραγική η κατάληξη των ερευνών για τον εντοπισμό της.
Biotechnology Center of the TU Dresden

Νεκρή βρέθηκε, σύμφωνα με κρητικά ΜΜΕ, η Αμερικανίδα βιολόγος Σουζάν Ίτον, που είχε εξαφανιστεί από τον προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συμμετείχε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο Κολυμβάρι.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του cretapost.gr και του flashnews.gr, η 60χρονη βρέθηκε νεκρή το βράδυ της Δευτέρας σε σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, πρόκειται για γερμανικό καταφύγιο- πολυβολείο.

Επί σκηνής βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις για διεξάγονται έρευνες για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται ή όχι για εγκληματική ενέργεια.

Η Σουζάν Ίτον, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής (MPI-CBG) και Καθηγήτρια στο Κέντρο Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης, είχε θεαθεί για τελευταία φορά στις 2 Ιουλίου σε συνέδριο στο Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης.

Σε ανακοίνωση του MPI-CBG αναφερόταν πως «Μια από τις πιο ”πιθανές” εικασίες είναι ότι είχε πάει για τρέξιμο, καθώς η Σουζάν είναι δεινή δρομέας και τα αθλητικά της υποδήματα δεν έχουν βρεθεί. Υπάρχουν πολλές παρατηρήσεις που αποδυναμώνουν αυτού του είδους την εικασία, συμπεριλαμβανομένου της ζέστης που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της ημέρας, που προτείνει την εικασία ότι ένα μπάνιο στη θάλασσα ήταν θεωρητικά πιο πιθανό. Η Σουζάν είναι επιστήμονας που πρωταγωνιστεί στο ερευνητικό της πεδίο και συνάμα δυνατή αθλήτρια, δρομέας και κάτοχος μαύρης ζώνης στο Τάε Κβον Ντο».

Δημοφιλή