Βρετανίδα ερευνήτρια έκανε σημαντική ανακάλυψη όσον αφορά τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Η Dr. Su Metcalfe, της εταιρείας  LIFNano Therapeutics, με βάση το Κέμπριτζ, ανακάλυψε τρόπο να σταματά την επίθεση στα νευρικά κύτταρα.

Η ερευνήτρια εξηγεί ότι ερευνούσε να ανακαλύψει τι είναι αυτό που ελέγχει την αντίδραση του ανοσοποιητικού και να σταματά την αυτοεπίθεση.

 Ανακάλυψε μικρό δυαδικό διακόπτη που ελέγχεται από ένα LIF, το οποίο ρυθμίζει εντός των κυττάρων του ανοσοποιητικού.

Το LIF μπορεί να ελέγχει το κύτταρο ώστε να εξασφαλίζει ότι δεν επιτίθεται στον οργανισμό, αλλά στη συνέχεια απελευθερώνει την επίθεση όταν χρειάζεται.

Εκτός του ότι ρυθμίζει και προστατεύει από επίθεση, επίσης παίζει ρόλο στο να κρατά υγιή τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη.

Παίζει σημαντικό ρόλο γενικά στην επιδιόρθωση ιστών ενεργοποιώντας βλαστικά κύτταρα που υπάρχουν φυσιολογικά στο σώμα, καθιστώντας το, φυσικό αναγεννητικό φάρμακο, αλλά επίσης παίζει μεγάλο ρόλο στην επιδιόρθωση του εγκεφάλου όταν έχει βλάβη.

Θεωρεί πως αυτό είναι περίφημο. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτοάνοση νόσο και έχουμε κάτι για την αντιμετώπιση της πολλαπλής σκλήρυνσης που επιτίθεται στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη. Επομένως έχουμε διπλό χτύπημα που μπορεί να σταματήσει και να αναστρέψει την αυτοανοσία και να επιδιορθώσει τη βλάβη που προκαλείται στον εγκέφαλο, δήλωσε.

Η νευροεπιστήμονας, που επίσης εργάζεται σε θεραπείες για την ψωρίαση και τον διαβήτη, ελπίζει ότι με επαρκή χρηματοδότηση, αυτή και η ομάδα της μπορεί να βρει πιθανή θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση έως το 2020.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη