Η εταιρεία ΤAKEDA ΕΛΛΑΣ συμμετείχε στον 36ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας με μία ομάδα 26 εργαζομένων.

Με το σύνθημα «Τρέχουμε για τις Σπάνιες Παθήσεις» και με το λογότυπο της Π.Ε.Σ.ΠΑ. (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων) στις μπλούζες τους, οι δρομείς της Takeda είχαν ως βασικό στόχο τη μετάδοση του μηνύματος της αντιμετώπισης των Σπανίων Παθήσεων.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει τις δράσεις της Π.Ε.Σ.ΠΑ. και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Σχετικά με τη φετινή συμμετοχή της Takeda στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο κος Γιώργος Καλομοίρης, Επικεφαλής Ελλάδας, δήλωσε: «Στο πλαίσιο του 36ου Μαραθωνίου της Αθήνας,  η TAKEDA ΕΛΛΑΣ και οι εργαζόμενοί της τρέξαμε για τους ασθενείς με  Σπάνιες Παθήσεις. Οι Σπάνιες Παθήσεις ανέρχονται σε περισσότερες των 7.000 και είναι μία από τις βασικές  κατηγορίες  παθήσεων στις οποίες επικεντρωνόμαστε, με στόχο να δώσουμε λύσεις και ελπίδα στους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους».

Σε σχετική δήλωσή της, η κα  Όλγα Οικονόμου, Πρόεδρος Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.ΠΑ. τόνισε:

«Ευχαριστούμε τους δρομείς της TAKEDA που επέλεξαν να στηρίξουν την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων και να «τρέξουν για τις Σπάνιες Παθήσεις» στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μιας διαδρομή δύσκολη, όσο και η διαδρομή των Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις, που από το σημείο εκκίνησης ως το σημείο του τερματισμού, ζουν τον δικό τους Μαραθώνιο. Έναν καθημερινό μαραθώνιο, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες της διάγνωσης και της θεραπείας της σπάνιας πάθησής τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.) είναι η ομπρέλα των ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις, -μία πάθηση χαρακτηρίζεται σπάνια όταν προσβάλλει λιγότερους από 5 στους 10.000 πολίτες-, ιδρύθηκε το 2003 από μία ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων ασθενών με την ηθική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Σπάνιες Παθήσεις - EURORDIS (European Organisation for Rare Diseases) και μέλη της έχει 23 συλλόγους ασθενών, καθώς και πολλούς μεμονωμένους ασθενείς.

Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε πολύτιμους υποστηρικτές όπως η TAKEDA, οι οποίοι ενισχύουν το έργο μας και γίνονται αρωγοί στην έως τώρα προσπάθειά μας, ώστε να φτάσουμε στην υλοποίηση των στόχων που έχουμε οραματιστεί».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]