Την εξόχως προβληματική εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων κατά την εφημερία, διαπίστωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ίδρυμα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με ασθενείς, που νοσηλεύονταν στους διαδρόμους, με γιατρούς, προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Το “Αττικόν” σηκώνει τεράστιο βάρος στην εφημερία και, πριν από δύο μέρες, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς είχαν καλυφθεί όλα τα κρεβάτια, ακόμη και τα ράντζα.

Παρόμοια προβλήματα εμφανίζονται και σε άλλα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Δήλωση

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε τα εξής:

“Δυστυχώς, η κατάσταση που είδα στο Αττικό νοσοκομείο δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει.

Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία.

Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Προφανώς, πολλά είναι παλιά.

Έχει έρθει, όμως, η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, έτσι ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλο το προσωπικό του νοσοκομείου: γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υποστηρικτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να μπορέσουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς”.

Πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στα μέσα Φεβρουαρίου η ΝΔ θα ανακοινώσει με λεπτομέρεια το πρόγραμμα της για μια ποιοτική δημόσια Υγεία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Προτεραιότητα δίνεται στον οικογενειακό γιατρό, ο οποίος θα αποτελέσει τον βασικό κορμό της πρωτοβάθμιας (εξωνοσοκομειακής) φροντίδας.

Η διαφορά με την πρόταση της σημερινής κυβέρνησης, είναι πως η ΝΔ θα παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής του, ενώ στο σύστημα θα μετέχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα