Πρόσφατα, κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επισκέφτηκε το ΓΟΝΚ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και συζήτησε με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου για τα προβλήματά του. Ανάμεσα σε αυτά συζητήθηκε το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, η κρατική χειρουργική κλινική εφημερεύει περισσότερο από την τοπική πανεπιστημιακή κλινική (διπλάσιος αριθμός εφημεριών).

 «Εκφράσαμε στη διοικήτρια την έντονη αντίρρησή μας για το θέμα» ανακοίνωσε η Ένωση «και συνταχθήκαμε απολύτως με την άποψη των συναδέλφων μας χειρουργών του ΕΣΥ, που εξαναγκάζονται σε υπερεργασία.

Με μεγάλη μας έκπληξη, μαθαίνουμε ότι αντί να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος, με υπόδειξη της διοικήτριας του ΓΟΝΚ, είχε ήδη δρομολογηθεί ΕΔΕ από την 1η Υ.Πε. κατά συναδέλφων της πρώτης χειρουργικής, για συμβάντα εξαιρετικά παρελθόντος χρόνου.

Θεωρούμε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη σπουδή για διενέργεια ΕΔΕ και την αδυναμία/ανικανότητα της διοίκησης να επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει.

Αν πραγματικά η 1η Υ.Πε. και η διοίκηση του νοσοκομείου ήθελαν να επιλύσουν τα προβλήματα, θα έπρεπε ίσως να διερευνηθεί ο λόγος που συνεχίζει να παραμένει ο προσωρινά επιστημονικά υπεύθυνος (προσωρινά δεν σημαίνει μέχρι τη συνταξιοδότηση!) εδώ και δύο χρόνια. Εντύπωση μας κάνει ότι επελέγη να πραγματοποιήσει την ΕΔΕ γιατρός που δεν έχει γνώση του τρόπου λειτουργίας των νοσοκομείων.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στους συνάδελφους χειρουργούς ΕΣΥ του νοσοκομείου, τόσο για την άδικη ΕΔΕ που διεξάγεται σε βάρος τους, όσο για το αίτημά τους να εφημερεύουν ισομερώς με την πανεπιστημιακή κλινική» καταλήγει η ανακοίνωση.’’

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας
Επιζώντες από καρκίνο μαστού έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για δεύτερο καρκίνο [μελέτη]
Θα κινηθεί νομικά ο Γ. Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Επιρρίπτει ευθύνες σε γιατρούς