Ανθρώπινες και έντονα συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη, με ομάδα ασθενών του Ασύλου Ανιάτων να κάνουν εκδρομή και μπάνιο στη θάλασσα.

Ομάδα εθελοντών συνέβαλε στο εγχείρημα, το οποίο χάρισε στους νοσηλευόμενους χαρά και στιγμές που ζούμε όλοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Με την άδεια της προέδρου του Ασύλου, Ιωάννας Ηλιάδη, και των ασθενών, ο φωτογραφικός φακός του Iatronet βρέθηκε στην παραλία του ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό και οι υποδομές να υποστηριχθεί μία τέτοια προσπάθεια.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, οι περιθαλπόμενοι πέρασαν μία από τις πιο ευχάριστες μέρες του καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων πραγματοποιείται κάθε χρόνο, καθώς η διοίκηση του Ασύλου μπόρεσε να συγκεντρώσει, από δωρεές, το ποσό που απαιτήθηκε προκειμένου να αγοράσει ένα ειδικά διαμορφωμένο βανάκι για τη μεταφορά των ασθενών.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε σχετικά:

"Την πρώτη φορά που συνόδευσα τους περιθαλπόμενους, ήξερα ότι για πολλούς που είχαν βρεθεί στη δομή, ήταν το πρώτο μπάνιο της ζωής τους. Αυτό που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν ότι θα φοβούνταν να μπουν στο νερό.

Η σκηνή ήταν συγκινητική και αποδείκνυε πόσο επιτακτική ανάγκη ήταν το Ίδρυμα να αποκτήσει το δικό του μεταφορικό μέσο ώστε τέτοιες εκδρομές να μην είναι εξαίρεση αλλά κανόνας. Το βαν μας οδηγεί τους συνανθρώπους μας σε δρόμους χαράς, δύναμης και ελπίδας".

Προσπάθεια

Το Άσυλο Ανιάτων, που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια λειτουργίας του, καταβάλλει μια αδιάλειπτη προσπάθεια για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων που περιθάλπει.

Επιδιώκει, επίσης, να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης της νέας πτέρυγας του θεραπευτηρίου, δίνοντας τη δυνατότητα νοσηλείας σε 45 ακόμη συνανθρώπους μας που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το βίντεο του Ιδρύματος στο youtube και να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα, στέλνοντας τη λέξη ΑΜΕΑ στο 19809 με χρέωση 2,5€/sms (2,0168€ + ΦΠΑ 24% - γραμμή βοηθείας: 210-8646172). 

Φιλανθρωπικό

Το Άσυλον Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του. 

Από το 1893 μέχρι σήμερα έχει παράσχει σε χιλιάδες άπορους ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και, επιπροσθέτως, υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών. 

Διοικείται από 11μελές Συμβούλιο, λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και οι οικονομικοί του πόροι προέρχονται αποκλειστικά από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και τις προσφορές ευαισθητοποιημένων πολιτών, ιδρυμάτων και εταιρειών. 

Λειτουργεί χωρίς οποιαδήποτε κρατική επιδότηση. Για την επίτευξη των καταστατικών σκοπών του ίδρυσε το 1972 το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. 

Περιθάλπει περίπου 180 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας.

Ανίατη

Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί. Το Άσυλο Ανιάτων φιλοξενεί ανθρώπους που η πάθησή τους είναι ανίατη και τoύς καθιστά ανίκανους να αυτοεξυπηρετηθούν, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν μολυσματικές και ψυχιατρικές ασθένειες, δυσεπούλωτα τραύματα και να μην έχουν οξύ νόσημα ή καρκίνο που απαιτεί ειδική νοσηλεία.

Οι ασθενείς παραμένουν στο Ίδρυμα ως το τέλος της ζωής τους γεγονός που συνεπάγεται ιδίως κατά το τελικό στάδιο του αγώνα τους, αυξημένη ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα. 

Για την περίθαλψή τους εργάζονται 110 άτομα (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, εργατοτεχνίτες), προσφέροντας 24ωρη υποστήριξη. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα