Η HOPEgenesis, στο πλαίσιο διεύρυνσης του έργου της και επέκτασης του προγράμματός της στην προσπάθειά της για ανατροπή της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, έχει προχωρήσει στην παροχή θεραπειών γονιμότητας (IVF). Το πρόγραμμα αφορά σε γυναίκες από 28 ακριτικά νησιά της Ελλάδας τα οποία η HOPEgenesis έχει ήδη υιοθετήσει παρέχοντας δωρεάν τοκετούς. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων, εξειδικευμένων γυναικολόγων αναπαραγωγής και μεγάλων κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης σε όλη την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προσβλέπει στην παροχή υπηρεσιών θεραπειών γονιμότητας (IVF), στοχεύοντας στην κάλυψη των αναγκών των γυναικών που επιθυμούν να κυοφορήσουν αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Ειδικότερα, τα νησιά που συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα φάση του προγράμματός μας είναι τα ακόλουθα: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γαύδος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλαμος, Κάσος, Καστελόριζο, Καστός, Κίμωλος, Κουφονήσια, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Σίκινος, Σχοινούσα, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι,  Χάλκη, Ψαρά και Ψέριμος.

Λίγα Λόγια για την HOPEgenesis:

Η HOPEgenesis είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας την οικονομική στήριξη των γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά και απομονωμένα ηπειρωτικά χωριά της χώρας και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Από το 2015 έχει υποστηρίξει πάνω από 160 γυναίκες, κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που έχουν ήδη φέρει στην ζωή 90 παιδιά από περιοχές με ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένονται να γεννηθούν άλλα 80 μωρά με την αρωγή της οργάνωσης. Στο πρόγραμμα της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί 354 περιοχές, εκ των οποίων τα 317 είναι απομακρυσμένα ηπειρωτικά  χωριά και τα 37 είναι ακριτικά νησιά της Ελλάδας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο