Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris -Πότε έρχεται στην Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris -Πότε έρχεται στην Ελλάδα [εικόνες]

 Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris
Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris
Κώστας Φούζας

Μετά από πολλές teaser εικόνες και κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η Toyota αποκαλύπτει με κάθε επισημότητα την 4η γενιά του Yaris.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μπορούμε να δούμε από τις εικόνες, η 4η γενιά του Yaris αλλάζει συνολικά και «πετά» από πάνω της τα συντηρητικά στοιχεία. Το εμπρόσθιο μέρος ενσωματώνει μια νέα επιθετική μάσκα με μεγάλη εισαγωγή για τον αέρα και διαφορετικής αισθητικής μακρόστενα φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας. Ακόμη πιο ενδιαφέρον παρουσιάζεται το πίσω μέρος με τις πολλές γυάλινες επιφάνειες και το πορτ μπαγκάζ των δύο επιπέδων που θυμίζει το CH-R. Η νέα σπορτίφ αισθητική της 4ης γενιάς του Yaris συμπληρώνεται από τους μυώδεις προφυλακτήρες και τη διχρωμία του αμαξώματος με την οποία αυξάνονται οι επιλογές εξατομίκευσης.

νέο toyota yaris
Το νέο Yaris αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το ιαπωνικό μικρό μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-B, η οποία αποτελεί εξέλιξη της ΤΝGA (στον εμπρός άξονα βρίσκουμε ανάρτηση με γόνατα McPherson & πίσω διάταξη με ημιάκαμπτο).

νέο toyota yaris
Το ιαπωνικό μικρό μοντέλο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-B
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, οι ιθύνοντες της Toyota υπόσχονται πιο δυναμικά στοιχεία οδικής συμπεριφοράς και περισσότερη ακαμψία. Παράλληλα, το μήκος δεν ξεπερνά τα 3,940 μέτρα, μειωμένο κατά 5 mm συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, το ύψος μειώθηκε κατά 40 mm (1,470), την ίδια ώρα μάλιστα που το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 50 mm φτάνοντας τα 2,560.

νέο toyota yaris εσωτερικό
O πίνακας οργάνων χωρίζεται με τις ψηφιακές ενδείξεις που αφορούν τη λειτουργία του οχήματος

Περνώντας στο εσωτερικό του νέου Yaris η συνολική εικόνα που αποκομίζεις είναι σύγχρονη και ιδιαίτερα καλαίσθητη. To ταμπλό, με τις αρκετές καμπύλες, φιλοξενεί την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, ενώ ο πίνακας οργάνων χωρίζεται με τις ψηφιακές ενδείξεις που αφορούν τη λειτουργία του οχήματος. Εκτός του πλέγματος συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, με την ονομασία Safety Sense, η νέα γενιά του Yaris διαθέτει μια ακόμη καινοτομία. Έτσι, ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες η εταιρεία έχει τοποθετήσει έναν αερόσακο για ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας. 

νέο toyota yaris
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κίνηση του ιαπωνικού αυτοκινήτου φροντίζει ένα υβριδικό σύνολο (με νέο 1.500άρη κινητήρα 3 κυλίνδρων απόδοσης 115 ίππων). Αν και δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά προς το παρόν, η εταιρεία αναφέρει πως στη συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρει μειωμένη κατανάλωση κατά 20% σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο. Επίσης, στην γκάμα των μηχανικών συνόλων θα υπάρχουν δύο ακόμη βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,5 λίτρων. 

νέο toyota yaris
Αυτό είναι το νέο Toyota Yaris

Το νέο Yaris αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Toyota Yaris Toyota
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ