Η έπαυλη του «Οσα παίρνει ο άνεμος» βγαίνει στο σφυρί -Ενα βαρύ αλλά ρομαντικό σπίτι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η έπαυλη του «Οσα παίρνει ο άνεμος» βγαίνει στο σφυρί -Ενα βαρύ αλλά ρομαντικό σπίτι [εικόνες]

διώροφο σπίτι
Το σπίτι της Σκάρλετ Ο' Χάρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νοσταλγικά ρομαντικός ο οποίος, ταυτοχρόνως, έχει την οικονομική επιφάνεια μπορεί έως τις 25 Ιουλίου να συμμετάσχει στη δημοπρασία της έπαυλης Twelve Oaks, του πατρικού του Άσλεϊ Ουίλκς που ήταν η εμμονή της Σκάρλετ Ο'Χάρα στο «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Αν και η συγγραφέας Μάργκαρετ Μίτσελ εν πολλοίς αρνήθηκε να εμπλακεί στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματός της, μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με την εταιρεία του Ντέιβιντ Σέλζνικ για έναν και μόνο λόγο: να του ταχυδρομήσει απόκομμα εφημερίδας με τη φωτογραφία μιας συγκεκριμένης έπαυλης στην Πολιτεία της Τζόρτζια, προτείνοντας να την χρησιμοποιήσουν για το Twelve Oaks, το πατρικό του Άσλεϊ Ουίλκς (τον οποίο υποδυόταν ο Λέσλι Χάουαρντ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

80 χρονια από την επιτυχία του «Οσα παίρνει ο άνεμος»

Τώρα, 80 χρόνια μετά τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, που πολλοί κατηγόρησαν ως ρατσιστική, η έπαυλη είναι προς πώληση.

γυναικα εποχής διπλα σε σκάλα
Το σπίτι της Σκάρλετ Ο'Χάρα στο Οσα παίρνει ο άνεμος

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες δαπάνησαν, το 2017, περί τα 2 εκατομμύρια δολάρια για να ανακαινίσουν το σπίτι.

βεράντα σπιτιού
Οι σημερινοί ιδιοκτήτες δαπάνησαν, το 2017, περί τα 2 εκατομμύρια δολάρια για να ανακαινίσουν το σπίτι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασιζόμενοι σε φωτογραφίες, διατήρησαν το πνεύμα της εποχής -πατώματα, πολυελαίους- αλλά ενσωμάτωσαν και νέες τεχνολογίες: ρύθμιση εξ αποστάσεως των καπνοδόχων (πέντε) και των τζακιών (12), σταθμοί φόρτισης Tesla και Copper Creek για αυτοκίνητα και αμαξίδια του γκολφ, σύστημα ενδοεπικοινωνίας (930 τετραγωνικά μέτρα είναι αυτά).

Η έπαυλή του «Οσα παίρνει ο άνεμος» με τα 11 λουτρά

Η έπαυλη καυχάται για 12 υπνοδωμάτια, 11 λουτρά, τραπεζαρία για 40 άτομα, τρία δωμάτια για πλύση, επίσημη αίθουσα υποδοχής, πισίνα με κιόσκι και πάνω από 12 χιλιάδες τετραγωνικά κήπους.

βεράντα με πισίνα
Το κιόσκι στην βεράντα με την πισίνα

Επιπλέον, μια σύντομη βόλτα μπορεί να φέρει τον ένοικο στην ιστορική πλατεία της πόλης Κόβινγκτον, γνωστής ως «το Χόλιγουντ του Νότου» (πάμπολλες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες έχουν γυριστεί εκεί. Μεταξύ των τελευταίων, οι «Remember the Titans» το 2000, «Sweet Home Alabama» το 2002 και «Selma» το 2014).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίλα του 1836

Το σπίτι έχτισε το 1836 ο δικαστής Τζον Χάρις. Μετά τον αμερικανικό Εμφύλιο, κάποιος, ονόματι Ρόμπερτ Φράνκλιν Ράιτ, το αγόρασε για 1.000 δολάρια. Σήμερα, είναι πιο ακριβό: η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία είναι 1 εκατομμύριο δολάρια.

υπνοδωμάτιο
Το σπίτι έχει 12 υπνοδωμάτια

Φωτογραφίες της βίλας / Target Auction

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ