Το Airbnb με αίγλη άλλης εποχής στο Γαλαξίδι -Παραδοσιακό, πέτρινο, χτισμένο το 1848 [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Airbnb με αίγλη άλλης εποχής στο Γαλαξίδι -Παραδοσιακό, πέτρινο, χτισμένο το 1848 [εικόνες]

Airbnb στο Γαλαξίδι
Το Airbnb μιας άλλης εποχής στο Γαλαξίδι -Παραδοσιακό πέτρινο σπίτι χτισμένο το 1848 / Φωτογραφία: Airbnb
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχοντικό ανάμεσα σε ορεινούς όγκους και τη θάλασσα στέκει το Γαλαξίδι. Εκεί, ανάμεσα σε γραφικά σπίτια και νεοκλασσικά καπετανόσπιτα, υπάρχει ένα Airbnb που αναβιώνει την αίγλη μιας άλλης εποχής.

Πρόκειται για το «Captain Elias House», ένα παραδοσιακό πέτρινο σπίτι χτισμένο το 1848. Η οικία, που διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Airbnb όπως και το υπέροχο σπίτι στο Ηράκλειο της Κρήτης που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο κατοικιών-ορόσημα της κληρονομιάς και η αποκατάστασή της εγκρίθηκε και ελέγχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρει η σχετική περιγραφή. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται για ένα Airbnb σαν όλα τα άλλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες: Το πέτρινο Airbnb στο Γαλαξίδι

Η ξύλινη πόρτα ανοίγει και ο φιλοξενούμενος, περνώντας από την βοτσαλωτή αυλή, αντικρίζει το στούντιο και το τριώροφο σπίτι. Η αυλή, κάθε εποχή, εντυπωσιακή με τα λουλούδια και τα φυτά να χρωματίζουν διάφορες γωνιές.

Σαλόνι αρχοντικού
To Captain Elias House

Το κύριο σπίτι έχει δύο ορόφους και διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Στον πρώτο όροφο υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, άνετο καθιστικό με τζάκι, ένας μεγάλος καναπές που μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι, αλλά και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ένα μπάνιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυλή με βότσαλα
Η βοτσαλωτή αυλή του σπιτιού

Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια με υπέροχη θέα και ένα εξ αυτών διαθέτει και τζάκι. Το ένα υπνοδωμάτιο έχει δύο μονά κρεβάτια και το άλλο ένα διπλό κρεβάτι, ενώ υπάρχει ένα μπάνιο.

Κουζίνα
Κουζίνα

Στον τελευταίο αυτό όροφο υπάρχει ένα ευρύχωρο δωμάτιο που ονομάζεται Averto, το οποίο χρησιμοποιείται για ξήρανση και επισκευή πανιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλόνι με θέα
Η θέα από τα παράθυρα του σπιτιού

Από τα πολλά παράθυρα του δωματίου και το μπαλκόνι μπορείτε να αφεθείτε στη θέα του γραφικού λιμανιού, του δάσους στη απέναντι πλευρά, του Παρνασσού και των Δελφών.

Τραπέζι μπροστά από παράθυρα
Γωνιά με θέα

Το Airbnb είναι διακοσμημένο με vintage έπιπλα, μιας άλλης εποχής. Αντικείμενα τοποθετημένα σε θέσεις ταιριαστές, που αποκαλύπτουν ότι έχει δοθεί προσοχή στη λεπτομέρεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρεβατοκάμαρα σπιτιού
Μία από τις κρεβατοκάμαρες

Γαλαξίδι: Η κωμόπολη που θυμίζει νησί

Περιτριγυρισμένο από βουνά, δίπλα στη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου, το Γαλαξίδι, που πέρυσι ξεχώρισε ο Guardian ως μία από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες πόλεις, αποτελεί προορισμό για όσους δεν μπορούν να διαλέξουν… βουνό ή θάλασσα. Η περιοχή διατηρεί μέχρι και σήμερα την αρχοντική της αύρα με τα καπετανόσπιτα και τα αρχοντικά να υπενθυμίζουν το ναυτική ιστορία του τόπου. Η ιστορία αυτή περικλείεται στο Ναυτικό – Ιστορικό Μουσείο καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο. Μεταξύ των εκθεμάτων του Ναυτικού Μουσείου συγκαταλέγονται το Χρονικό του Γαλαξειδίου, το οποίο έγραψε το 1703 ο ιερομόναχος Ευθύμιος, σπάνιοι πίνακες ιστιοφόρων του 19ου αιώνα από ξένους καλλιτέχνες, πίνακες ιστιοφόρων του 20ου αιώνα από Έλληνες ζωγράφους, τμήματα καραβιών και οργάνων ναυσιπλοΐας, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες των ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Το Γαλαξίδι από ψηλά
Το Γαλαξίδι από ψηλά

Οι βόλτες στο Γαλαξίδι ξεκινούν στα καλντερίμια της πόλης με τις χρωματιστές πόρτες και τα πέτρινα μπαλκόνια και καταλήγουν στο λιμάνι για περαντζάδα με το κύμα να σκάει στην προβλήτα και τις μυρωδιές από τις κουζίνες εστιατορίων να ευφραίνουν καρδίαν. Απολαμβάνοντας τις διακοπές στο Γαλαξίδι, δεν μπορείτε να μην επισκεφθείτε τις δύο ιδιαίτερες εκκλησίες του: Τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου με τα δύο καμπαναριά, τον επιβλητικό τρούλο και το ξυλόγλυπτο τέμπλο και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής με τον ζωδιακό κύκλο στο δάπεδο και το ηλιακό ρολόι στο προαύλιο. Φυσικά, ο δρόμος θα σας βγάλει και στην καταπράσινη Πέρα Πάντα, όπου η θέα στο Γαλαξίδι θυμίζει μαγική εικόνα καρτ ποστάλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Γαλαξίδι από την Πέρα Πάντα
Το Γαλαξίδι από την Πέρα Πάντα

Φωτογραφίες: Airbnb & Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Airbnb Γαλαξίδι διαμονή ταξίδι design
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ