Woodwing Villa: Το σπίτι στην Εκάλη που γίνεται ζεστό κέλυφος το χειμώνα και το καλοκαίρι ένα με τον κήπο -Ντιζαϊνάτο, χωρίς υπερβολές [εικόνες] - iefimerida.gr

Woodwing Villa: Το σπίτι στην Εκάλη που γίνεται ζεστό κέλυφος το χειμώνα και το καλοκαίρι ένα με τον κήπο -Ντιζαϊνάτο, χωρίς υπερβολές [εικόνες]

Αυλή σπιτιού με πισίνα
Η Woodwing Villa στην Εκάλη/ Φωτογραφία: K-studio
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην γεμάτη πράσινο Εκάλη, εκεί που η βουή της πόλης απομακρύνεται, υπάρχει ένα σπίτι μοναδικής αισθητικής και design. Δεν είναι το μόνο φυσικά, αλλά ξεχωρίζει.

Το όνομά του Woodwing Villa. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα της συνεργασίας του K-studio και των VOIS architects, που βρίσκεται πίσω από το θεϊκό σπίτι «H_orizon» στην Πάρο. Το εντυπωσιακό σπίτι σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες εποχές, διατηρώντας παράλληλα συνεχή επαφή με το τοπίο που το περιβάλλει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες από το σπίτι στην Εκάλη

Οπως αναφέρει το αρχιτεκτονικό γραφείο K-studio, κατά τους χειμερινούς μήνες το σπίτι λειτουργεί ως ζεστό κέλυφος, το οποίο περικλείει τους ιδιοκτήτες τους.

Εξωτερική όψη σπιτιού στην Εκάλη
Woodwing Villa

Οσο η ημέρα μεγαλώνει και ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, το κέλυφος ανοίγει στον κήπο με αποτέλεσμα το καθιστικό να διευρύνεται στη βεράντα. Με αυτόν τον τρόπο εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι συγχωνεύονται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκάλα σε κήπο αυλής
Αρχιτεκτονικό δημιούργημα της συνεργασίας των VOIS architects και K-studio

Τα δομικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο σπίτι ωριμάζουν με τον χρόνο, αλλάζοντας χρώμα και υφή, χωρίς φυσικά να αλλοιώνονται.

Κουζίνα οικίας
Κουζίνα οικίας

Το επίχρισµα από κουρασάνι με το πέρασμα των χρόνων θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη πατίνα που προσδίδει μια άλλη εικόνα στο σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καθιστικό σπιτιού με δερμάτινους καναπέδες
Καθιστικό

Παράλληλα, ο κέδρος και η αμερικανική καρυδιά για τις επιφάνειας με επένδυση από ξύλο αλλάζουν και αυτά χρώμα καθώς… μεγαλώνουν.

Εσωτερική σκάλα
Κάθε γωνιά έχει σχεδιαστεί με λεπτομέρεια

Η επιλογή της πέτρας basaltina δεν ήταν διόλου τυχαία καθώς δημιουργεί την επιθυμητή οπτική συνέχεια ανάμεσα στον εσωτερικό χώρο του καθιστικού και στο εξωτερικό χώρο, καθώς μοιράζονται το ιδιαίτερο χρώμα των πεύκων που περιβάλλουν το σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πισίνα και αυλή οικίας
Πισίνα και αυλή

Τα έπιπλα έχουν επιλεχθεί με προσοχή, καθώς συνδυάζουν προσεκτικά το κλασσικό και το σύγχρονο δημιουργώντας διαχρονικούς χώρους.

Βίλα στην Εκάλη το βράδυ
Το σπίτι τη νύχτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ