Εκλογές 2019: Ολα όσα έγιναν από τη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες - iefimerida.gr

Εκλογές 2019: Ολα όσα έγιναν από τη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες

Ατελείωτες ουρές στο Παλαιό Φάληρο
Ατελείωτες ουρές στο Παλαιό Φάληρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για τις εκλογές σε όλη τη χώρα, από τις 7 το πρωί, ενώ οι κάλπες για τις ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές θα κλείσουν στις 7 μ.μ.

Στις 7 το βράδυ θα δοθεί στη δημοσιότητα το exit poll ενώ μετά τις 21.00 θα υπάρχει η πρώτη επίσημη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το iefimerida θα παρουσιάσει το exit poll 2019 και στη συνέχεια, με συνεχή ροή, θα σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις επτά ακριβώς θα μεταδοθεί ταυτόχρονα από τον Antenna, τον Alpha, τον ΣΚΑΙ, το Star και το Open κοινό exit poll-το ίδιο δηλαδή για όλους από μια εταιρία-ενώ η κρατική τηλεόραση θα βγάλει δικό της.

Προς το παρόν απαγορεύεται η οποιοδήποτε δημοσιοποίηση εκλογικών εκτιμήσεων, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η διαφορά ανάμεσα στον νικητή και ηττημένο θα είναι αρκετά μεγάλη και δεν αποκλείεται να πυροδοτηθούν πολιτικές εξελίξεις.

Τέσσερις κάλπες προκάλεσαν έμφραγμα

Τεράστιες καθυστερήσεις παρατηρούνται ως αυτή την ώρα στα εκλογικά κέντρα. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από εκλογικά κέντρα στη Γλυφάδα και το Π. Φάληρο

Ουρές για την κάλπη
Μεγάλες καθυστερήσεις στα εκλογικά κέντρα/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ Παντελής Σαϊτας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περιμένοντας στην κάλπη
Μικροί και μεγάλοι στην ουρά/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ Παντελής Σαϊτας
Ατελείωτες ουρές
Ατελείωτες οι ουρές στα εκλογικά τμήματα/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ Παντελής Σαϊτας
Στην αναμονή για την κάλπη
Μεγάλη υπομονή απαιτείται από τους ψηφοφόρους/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ Παντελής Σαϊτας
Ουρές στη σκάλα για την κάλπη
Η ουρά για την κάλπη συνεχίζεται στη σκάλα/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ Παντελής Σαϊτας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κόσμος σε εκλογικό τμήμα
Κοσμοσυρροή σε εκλογικό τμήμα/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ Παντελής Σαϊτας

Συνεδριάζει εκτάκτως η πολιτική γραμματεία

Εκτάκτως συνεδρίασε το κομματικό όργανο στα γραφεία της Κουμουνδούρου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η ηγεσία της κυβέρνησης αποτιμά τις εξελίξεις και κάνει εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις, εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος.

Πυρετός επικρατεί στα κυβερνητικά επιτελεία αφού οι πρώτες εκτιμήσεις από exit poll που κρατούνται μυστικά ως αυτή τη στιγμή, κάνουν λόγο για πρωτιά της ΝΔ.

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Ο Τσίπρας θα τα δει στην Κουμουνδούρου, ο Μητσοτάκης στην Πειραιώς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο σπίτι του, ενώ θα επιστρέψει εκ νέου στην Κουμουνδούρου, όπου και θα παρακολουθήσει, μαζί με τους συνεργάτες του, τα εκλογικά αποτελέσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει το exit poll και τα αποτελέσματα από το γραφείο του στην Πειραιώς, μαζί με όλη του την οικογένεια, ενώ από εκεί θα κάνει και κάποια δήλωση.

Ουρές και εκνευρισμοί σε όλη την Ελλάδα

Μετ’ εμποδίων διεξάγονται οι εκλογές σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, με συνέπεια να καθυστερεί σημαντικά η διαδικασία, ενώ οι τετραπλές κάλπες προκαλούν ουρές και αναμονή.

Ομαλά η εκλογική διαδικασία λέει ο Αρειος Πάγος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, υπάρχουν δικαστικοί αντιπρόσωποι σε κάθε εκλογική τμήμα ανά την επικράτεια, ενώ βοήθησε το γεγονός ότι σε κάποια εκλογικά τμήματα υπάρχουν δύο γραμματείς.

Επεισόδιο με τραυματία σε εκλογικό τμήμα στην Ηγουμενίτσα

Από την εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν για απρόοπτα, ανάμεσά τους και ένα επεισόδιο σε εκλογικό τμήμα στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, με έναν τραυματία.

Ολα ξεκίνησαν με τη λογομαχία ενός υποψήφιου τοπικού συμβούλου, με τον πατέρα έτερου υποψηφίου. Ο γιος του δεύτερου συνεπλάκη με τον πρώτο στη συνέχεια, ενώ οι δύο πλευρές ισχυρίζονται διαφορετικά πράγματα για το τι ακολούθησε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μεν πρώτος υποψήφιος υποστηρίζει ότι ο έτερος έπεσε πάνω του με μηχανάκι και τον τραυμάτισε σοβαρά στο αυτί, με συνέπεια να χρειαστεί να κάνει ράμματα. Η άλλη πλευρά όμως αναφέρει ότι αυτό δεν έγινε σκόπιμα, αλλά ότι συνεπλάκησαν. Πάντως, αμφότεροι θα κάνουν μηνύσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thespro-news.

Ψήφισαν οι Ελληνες της Μ. Βρετανίας -Στην Ελλάδα η καταμέτρηση, απόψε

Από τους 1.404 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 1.002, ενώ αντίστοιχα στις ευρωεκλογές του 2014 οι εγγεγραμμένοι ήταν 629 και είχαν ψηφίσει οι 471. Οι Ελληνες που έδειξαν ενδιαφέρον να εγγραφούν και να ψηφίσουν φέτος, προήλθαν από όλη τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης.

Βενιζέλος: Οι σημερινές εκλογές καθορίζουν τη μοίρα του τόπου

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψήφισε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι τη σημασία της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης.

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Εχουν καλυφθεί τα κενά στις εφορευτικές επιτροπές

Σύμφωνα με τα στοιχεία δικηγόρων δικαστικών αντιπροσώπων και εφόρων, μέχρι αυτή την ώρα η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας. «Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αναλάβει και εκτελούν τα καθήκοντά τους από την έναρξη της διαδικασίας και τα όποια περιορισμένης έκτασης κενά έχουν καλυφθεί από αναπληρωματικούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουρές και ταλαιπωρία

Ωστόσο, το γεγονός ότι για πρώτη φορά στήθηκαν κάλπες για ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και οι ουρές που σχηματίζονται ήδη στα εκλογικά κέντρα να είναι μεγάλες. Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χρειάστηκε να περιμένει ώρα, πίσω από πολλούς άλλους ψηφοφόρους για να ψηφίσει, στη Θεσσαλονίκη.

Ολοι ψηφίζουν σε δύο εκλογικά τμήματα

Οι ουρές δημιουργούνται γιατί όλοι ψηφίζουν σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα: Στο πρώτο με το διακριτικό στοιχείο «α» μετά τον αριθμό του τμήματος ψηφίζουν για ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές και στο δεύτερο με το διακριτικό στοιχείο «β» μετά τον αριθμό του τμήματος, βρίσκονται οι κάλπες των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών. Αυτή η διαδικασία μέσα στα εκλογικά τμήματα απαιτεί αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να συνωστίζονται οι πολίτες.

Στην ουρά για τις κάλπες
Στην ουρά για τις κάλπες

Λειψές και οι εφορευτικές επιτροπές

Επίσης, επειδή παρουσιάζονται ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα- μάλιστα έλειπαν ακόμη και εκεί που ψήφισαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής- εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν έντονα προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις μετά τη δύση του ηλίου στις 7μ.μ. που θα κλείσουν οι κάλπες και θα αρχίσει η καταμέτρηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αυτό λόγω των πολλαπλών εκλογών που διεξάγονται και του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων, αλλά και γιατί πρώτη φορά διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών, οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν στην εκλογική διαδικασία.

Ουρές για την κάλπη
Ουρές σε πολλά εκλογικά τμήματα/ Φωτογραφία: SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ
Εκλογικοί κατάλογοι
Αρκετοί έψαχναν να βρουν πού ψηφίζουν/ Φωτογραφία: SOOC/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

Με ρυθμούς «χελώνας» η εκλογική διαδικασία και στην περιφέρεια

Σοβαρά προβλήματα, και μεγάλες καθυστερήσεις, παρατηρούνται και σε εκλογικά κέντρα στην περιφέρεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστική είναι περίπτωση της πλατείας Βουδ, στην Πάτρα, όπου σύμφωνα με το dete.gr, ο χρόνος αναμονής, κατά τις 12:00 το μεσημέρι, έφθανε έως και τα 40 λεπτά.

Μεγάλες ουρές σε εκλογικά κέντρα της Πάτρας
Πολύ μεγάλες οι ουρές στα εκλογικά κέντρα της Πάτρας / Φωτογραφία: dete.gr

Οπως ανέφεραν ψηφοφόροι, οι τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν καθώς δεν υπήρχαν μέλη εφορευτικών επιτροπών, με συνέπεια να αναγκάζονται να μαζεύουν οι ίδιοι -οι εκλογές- τα 40 ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών!

Σύμφωνα με το dete.gr, μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στο 3ο Γυμνάσιο, στα Ζαρουχλέικα και σε άλλα μεγάλα εκλογικά τμήματα του κέντρου της Πάτρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλες καθυστερήσεις και εκνευρισμός και στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή, η έλλειψη μελών εφορευτικών επιτροπών και οι τετραπλές κάλπες είχαν ως αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρά προβλήματα σε εκλογικά κέντρα του Ηρακλείου Κρήτης.

Οπως αναφέρει το cretalive.gr, στον Αγιο Σύλλα υπήρξε αντικατάσταση δικαστικού αντιπροσώπου λόγω αδιαθεσίας, ενώ στην παλιά Ακαδημία έχουν σχηματιστεί ουρές μιας και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι προσπαθούν -σχεδόν- μόνοι να τα βγάλουν πέρα.

Ομοίως προβληματική είναι η εικόνα και σε άλλα εκλογικά τμήματα όπως το 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο στη Θέρισσο.

Ουρές και σε εκλογικό κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης
Με καθυστερήσεις κυλά η εκλογική διαδικασία και στην Κρήτη / Φωτογραφία: cretalive.gr
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΣΑ: Εχουν καλυφθεί τα κενά στις εφορευτικές

Σύμφωνα με τα στοιχεία δικηγόρων δικαστικών αντιπροσώπων και εφόρων, μέχρι αυτή την ώρα η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας.

«Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αναλάβει και εκτελούν τα καθήκοντά τους από την έναρξη της διαδικασίας και τα όποια περιορισμένης έκτασης κενά έχουν καλυφθεί από αναπληρωματικούς. Το πρόβλημα της μη εμφάνισης μερικών μελών κάποιων εφορευτικών επιτροπών έχει αντιμετωπισθεί με επιτυχία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους δύο γραμματείς που προβλέφθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον ένα στα υπόλοιπα, και τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία στα πλαίσια που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία», σημειώνει ο ΔΣΑ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «η συμμετοχή στην ψηφοφορία σε όλες τις κάλπες και σε όλα τα τμήματα είναι υποχρεωτική».

«Εφιστάται η προσοχή στους δικαστικούς αντιπροσώπους να επισημαίνουν στους εκλογείς την ανωτέρω υποχρέωσή τους να ψηφίζουν σε όλες τις κάλπες και στα δύο εκλογικά τμήματα (Α και Β), όπου αυτά υπάρχουν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Οι Αθηναίοι «ψήφισαν» παραλίες

Πάντως οι Αθηναίοι βρήκαν ευκαιρία να αποδράσουν και έτρεξαν στις κοντινότερες παραλίες, μιας και ο καιρός είναι ιδανικός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υψηλές θερμοκρασίες έστειλαν πολλούς ψηφοφόρους για μπάνιο και πολλές παραλίες της Αττικής, έχουν αρχίσει από το πρωί να γεμίζουν με κόσμο.

Κόσμος κάνει μπάνιο και ηλιοθεραπεία σε παραλία της Αττικής
Κόσμος κάνει μπάνιο και ηλιοθεραπεία σε παραλία της Αττικής / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Exit poll στις 7 το βράδυ

Η πρώτη γεύση για το εκλογικό αποτέλεσμα θα δοθεί στις 19:00 το απόγευμα, όταν θα μεταδοθεί το exit poll.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος

Στον τρίτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών θα συγκεντρωθούν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την Singular Logic τα αποτελέσματα αφού κλείσουν οι κάλπες. Φέτος με την ενίσχυση του συστήματος ασφαλούς μετάδοσης, αναμένεται πως στις 21:00 με 21:30 θα υπάρχει εκτίμηση αποτελέσματος για τις ευρωεκλογές, ενώ αργότερα θα υπάρξει εκτίμηση για τις 13 Περιφέρειες και τους έξι μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mε tablet και smartphones η μετάδοση των αποτελεσμάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά έχουν μοιραστεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους 12.000 tablets και 4.600 smartphones για τη γρηγορότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ηδη, από νωρίς το πρωί, οι πολιτικοί αρχηγοί προσήλθαν στις κάλπες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στην Κυψέλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κηφισιά, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ψήφισε στο Νέο Ψυχικό.

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για την Ελλάδα είναι μια μέρα δημοκρατίας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στην Κυψέλη. «Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους τις περιφέρειες, τους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή. Είναι όμως και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αλέξης Τσίπρας στην κάλπη
Στην Κυψέλη ψήφισε ο κ. Τσίπρας/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητσοτάκης: Αύριο ξημερώνει μια νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα κατά τις 10:30, στο 1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, επί της οδού Λεβίδου.

Εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου, και υπό τις επευφημίες υποστηρικτών του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «σήμερα είναι μια πολύ όμορφη και ηλιόλουστη μέρα για τη δημοκρατία μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει τη ψήφο του στην κάλπη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια τόνισε «χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή», ενώ ευχαρίστησε επιμελητές και αντιπροσώπους για τη συνεισφορά τους στη «δημοκρατική διαδικασία των εκλογών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταλήγοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Δεν έχουμε να πούμε πολλά σήμερα. Τα έχουμε πει όλα. Σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας. Καλή ψήφο!».

Το μήνυμα Παυλόπουλου για τις ευρωεκλογές

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα για τις ευρωεκλογές, καλώντας τους Ελληνες να δείξουν πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είναι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ψήφισε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Νέο Ψυχικό. «Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις του λαϊκισμού και του ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο που άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες, εγκαταλείπουν το σκάφος της Ευρώπης, αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν με αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι ώρα οι Ελληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στις δηλώσεις του για τις ευρωεκλογές.

Περίμενε στην ουρά ο Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν από εκείνους που χρειάστηκε να περιμένουν ώρα για να ψηφίσουν, τόσο λόγω της πολύπλοκης διαδικασίας, όσο και εξαιτίας των ελλείψεων στις εφορευτικές επιτροπές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε στη Θεσσαλονίκη και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του, την οποία παραχώρησε σε μία κυρία. Μάλιστα, κάποια στιγμή ένας άνδρας, που είχε μπει στο παραβάν, βγήκε αμέσως χωρίς να αποφασίσει τι θα ψηφίσει, όταν είδε ότι ο κ. Καραμανλής βρισκόταν πίσω του. Ομως, ο πρώην πρωθυπουργός τον προέτρεψε να ψηφίσει κανονικά, διαβεβαιώνοντάς τον ότι εκείνος θα περιμένει.

Καραμανλής με πολίτη σε εκλογικό κέντρο
Πολίτης βγήκε από το παραβάν μόλις είδε τον Κώστα Καραμανλή

Το ιδιαίτερο μήνυμα Θεοδωράκη προς τους νέους

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού ψήφισε στο Χαϊδάρι, βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να απευθυνθεί στους νέους και να τους καλέσει στις κάλπες για τις εκλογές.

«Για να γεννηθούμε, ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε, έφυγε μπροστά. Δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Αποφάσισέ το λοιπόν. Μην μείνεις πίσω», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος προς τους νέους ψηφοφόρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μηχανή
Με τη μηχανή του πήγε να ψηφίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης/Φωτογραφία: INTIMENEWS/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο «χρησμός» Καμμένου για εθνικές εκλογές

Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που προσήλθε στις κάλπες για τις εκλογές και αναφέρθηκε στη διενέργεια των εθνικών εκλογών.

«Είναι μια γιορτή για τη δημοκρατία, εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί, οι πιο εργατικοί και οι πιο έντιμοι», δήλωσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που θα φέρει η ετυμηγορία της κάλπης. «Οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ενώ σημείωσε ακόμη «Ας αφήσουμε τους πολίτες να εκφραστούν. Εχουν περισσότερη σοφία από τους πολιτικούς».

Ο Πάνος Καμμένος σε εκλογικό τμήμα
Χαμογελαστός προσήλθε στις κάλπες ο Πάνος Καμμένος/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κουτσούμπας: Να δυναμώσει η φωνή του λαού

Στη Νέα Ιωνία άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ελπίζουμε σήμερα ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του παντού και σε τοπικό επίπεδο και σε πανευρωπαϊκό», είπε αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κατέληξε ευχόμενος καλή δύναμη σε όλους.

Γεννηματά: Οι πολίτες αλλάζουν σελίδα

Σε σχολείο στην Αθήνα άσκησε το εκλογικό δικαίωμά της η Φώφη Γεννηματά.

«Οι πολίτες σήμερα με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και την Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενη στο διακύβευμα των εκλογών. «Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό, ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας», συμπλήρωσε η Φώφη Γεννηματά, στις δηλώσεις που έκανε μόλις άσκησε το εκλογικό δικαίωμά της.

Υπ. Εσωτερικών: Κανονικά η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας, τόνιζαν πηγές του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει από νωρίς το πρωί επικοινωνία με όλους τους δήμους της επικράτειας, οι εκπρόσωποι των οποίων ανέφεραν στο Υπουργείο ότι ουδέν πρόβλημα υπάρχει στην εκλογική διαδικασία. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στα εκλογικά κέντρα όλων των μεγάλων αστικών κέντρων έχουν τοποθετηθεί δίπλα στον δικαστικό αντιπρόσωπο δύο γραμματείς για τη διευκόλυνση του έργου του.

Τα όποια προβλήματα με την απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών, σημειώνουν οι πηγές, είναι διαχρονικά και συμβαίνουν σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ