Θρίαμβος της ΝΔ στα Ιωάννινα με 4 βουλευτές -Εκλέχθηκαν Τασούλας και Αμυράς - iefimerida.gr

Θρίαμβος της ΝΔ στα Ιωάννινα με 4 βουλευτές -Εκλέχθηκαν Τασούλας και Αμυράς

Ο Κώστας Τασούλας
Ο Κώστας Τασούλας /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η ΝΔ και στην μάχη του σταυρού στα Ιωάννινα, όπου κατάφερε να εκλέξει 4 βουλευτές και να ανεβάσει εντυπωσιακά τα ποσοστά της.

Στις εκλογές του 2015 η ΝΔ είχε 28,33% και είχε έναν βουλευτή, ενώ στα χθεσινά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών κατάφερε στο 99,80 της ενσωμάτωσης να φτάσει στο 37,42% και να έχει πλέον 4 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε έναν βουλευτή έχοντας μικρή μείωση στα ποσοστά του. Το 2015 με 39,52% είχε 4 βουλευτές, ενώ τώρα έφτασε στο 36,30%. Μεγαλύτερο ποσοστό πήρε και το ΚΙΝΑΛ, καθώς από το 7,36% ανέβηκε στο 9,53%.

Στο 97,45% της ενσωμάτωσης της σταυροδοσίας των βουλευτικών εκλογών, για την ΝΔ εκλέγεται πρώτος ο Κώστας Τασούλας με 12.215 ψήφους, ενώ ακολουθούν ο Σταύρος Καλογιάννης με 9.431 ψήφους, η Αλεξάνδρα-Μαρία Κεφαλά με 9.308 ψήφους και ο Γιώργος Αμυράς με 8.805 ψήφους. Εκτός έμειναν οι Δαρδαμάνης, Τσουλάκη, Τζαρούχη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο ένας βουλευτής που κερδίζει έδρα είναι η Μερόπη Τζούφη με 11.036 ψήφους, με Στέφο-Μαντά εκτός. Μετά το ΚΙΝΑΛ ακολούθησαν σε ψήφους στα τελικά αποτελέσματα των εκλογών το ΚΚΕ, το ΜεΡΑ25, η Ελληνική Λύση, η Χρυσή Αυγή, η Πλεύση Ελευθερίας και η Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ