Τρία στα 10 σπίτια βγήκαν ακατάλληλα στην Ανδραβίδα λόγω των σεισμών - iefimerida.gr

Τρία στα 10 σπίτια βγήκαν ακατάλληλα στην Ανδραβίδα λόγω των σεισμών

Σπίτι με ρωγμές από σεισμό
Ακατάλληλα 3 στα 10 κτίρια στην Ανδραβίδα από τους σεισμούς / Φωτό: Eurokinissi / ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις τον τελευταίο μήνα στην περιοχή της Ανδραβίδας, έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Μπορεί η σεισμική δραστηριότητα να έχει σταματήσει τις τελευταίες ημέρες, όμως ο απολογισμός είναι πολύ ανησυχητικός. Σύμφωνα με το Ilialive.gr, μετά τους ελέγχους από το κλιμάκιο των μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), σε πρώτη φάση αποδείχθηκε ότι το 30% των κτιρίων, είναι ακατάλληλο για χρήση!

Συνολικά, στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης κατατέθηκαν 600 αιτήσεις για ελέγχους, οι περισσότερες για την περιοχή της Ανδραβίδας. Το 1/3 των κτιρίων αυτών έχει ελεγχθεί σε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα πρώτα 100 κτίρια, 30 κρίθηκαν ακατάλληλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μιλάμε για παλιά κτίσματα βέβαια. Οι απανωτοί σεισμοί στην περιοχή έφεραν πολλές ζημιές και μάλιστα ακόμη και στο νεκροταφείο διαλύθηκαν τάφοι!

Ανάμεσα στα κτίρια που έχουν κριθεί ως τώρα ακατάλληλα, είναι και τρία σχολεία της περιοχής. Πρόκειται για το Δημοτικό και το γυμνάσιο της Ανδραβίδας και το γυμνάσιο Νεοχωρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ