Βοιωτία: Ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιών στο iefimerida -Η συμπλοκή έγινε για μια διαφημιστική πινακίδα, κανείς από τους δύο δεν φύλαγε το σχολείο - iefimerida.gr

Βοιωτία: Ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιών στο iefimerida -Η συμπλοκή έγινε για μια διαφημιστική πινακίδα, κανείς από τους δύο δεν φύλαγε το σχολείο

Συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή των Θεσπιών στη Θήβα
Συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή των Θεσπιών στη Θήβα / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Θεσπιές στη Βοιωτία, μια ημέρα μετά την άγρια συμπλοκή μεταξύ στελεχών δυο εταιριών σεκιούριτι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

«Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε τέτοιο μακελειό με 2 νεκρούς και 2 τραυματίες » λέει στο iefimerida o Δήμαρχος Αλιάρτου –Θεσπιών Γιώργος Ντασιώτης. Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι ο Δήμος δεν είχε προσλάβει καμία από τις δύο εταιρίες για τη φύλαξη του σχολείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είχαμε σύμβαση με καμία από τις δύο εταιρίες για τον συγκεκριμένο χώρο, τουλάχιστον από το 2011 που είμαι εγώ Δήμαρχος. Το σχολείο είναι ανοιχτό και τα απογεύματα για τον κόσμο, δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος, ούτε είχαμε ποτέ ζημιές, συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να έχουμε φύλαξη. Η μία από τις δύο εταιρίες ωστόσο, έχει έργο του Δήμου, ένα απομακρυσμένο αντλιοστάσιο από το οποίο υδρεύονται πέντε χωριά και εκεί είχαμε ζημιές κατά καιρούς γι’ αυτό αποφασίσαμε να φυλάσσεται. Όπως καταλαβαίνουμε, γιατί δεν ήμασταν μπροστά, η συμπλοκή έγινε για τη διαφημιστική πινακίδα στα συρματοπλέγματα , αλλά αυτό ήταν η αφορμή. Οι αιτίες προφανώς είναι πιο βαθιές και θα τις φωτίσουν οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Δεύτερη τραγωδία

Αυτό που έχει συγκλονίσει περισσότερο τους κατοίκους του χωριού πάντως , είναι το γεγονός ότι η συμπλοκή στην οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο συμμετείχαν τουλάχιστον έξι άτομα, είναι το δεύτερο αιματηρό περιστατικό που σημαδεύει τις Θεσπιές αυτή τη χρονιά.

«Η μικρή Αλεξία, που τραυματίστηκε βαριά το Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα , είναι από τις Θεσπιές γι’ αυτό ο κόσμος έχει σοκαριστεί διπλά. Αυτά τα περιστατικά , δεν μας τιμούν. Δεν μας αρέσει η βία, είμαστε ωραίοι άνθρωποι, ήσυχοι και δεν θέλουμε να αμαυρώνεται η εικόνα του χωριού μας . Όμως δύο φορές εφέτος, μια το Πάσχα και μια τώρα, πριν από τα Χριστούγεννα βρισκόμαστε στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας», σημειώνει ο κ. Ντασιώτης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο εταιρίες σεκιούριτι , τα στελέχη των οποίων συνεπλάκησαν ανήκαν σε δυο στενούς συγγενείς και συγκεκριμένα σε δυο πρώτα ξαδέρφια. Οι πληροφορίες από την περιοχή κάνουν λόγο για έντονο επαγγελματικό ανταγωνισμό που οδήγησε στην τραγωδία .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ