«Βουνό» τα σκουπίδια κοντά σε σχολείο στα Μέγαρα: Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι -Τι απαντά ο δήμος [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

«Βουνό» τα σκουπίδια κοντά σε σχολείο στα Μέγαρα: Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι -Τι απαντά ο δήμος [εικόνες & βίντεο]

Ξεχειλίζουν οι κάδοι με τα σκουπίδια
Ξεχειλίζουν οι κάδοι με τα σκουπίδια
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Σοβαρά προβλήματα με τα σκουπίδια αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Μεγάρων. Σε ορισμένες γειτονιές η κατάσταση όπως περιγράφουν, είναι ανυπόφορη.

Συγκεκριμένα, οι κάδοι που βρίσκονται κοντά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, ξεχειλίζουν καθημερινά από σκουπίδια, φέρνοντας τους σε απόγνωση. Όπως καταγγέλλουν, η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν γίνεται σε καθημερινή βάση, ειδικά όταν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται «βουνά» από σκουπίδια που απειλούν τη δημόσια υγεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ασυνείδητοι πετούν στα σκουπίδια από καναπέδες και μπάζα, μέχρι κόκκαλα από αρνιά 

Ασυνείδητοι πετούν παράνομα από μπάζα κι έπιπλα μέχρι και κόκκαλα από αρνιά στους κάδους, δημιουργώντας έτσι όχι μόνο μια αποκρουστική εικόνα, αλλά και εστίες μόλυνσης, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Η ζέστη που επικρατεί, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη παραμονή σκουπιδιών και την παρουσία υπολειμμάτων τροφών συντελούν στην ανάπτυξη μικροβίων.

Μέχρι και υπολείμματα από αρνιά πετούν στα σκουπίδια ασυνείδητοι
Μέχρι και υπολείμματα από αρνιά πετούν στα σκουπίδια ασυνείδητοι

Να σημειωθεί, ότι ο κόσμος συνεχίζει να πετάει τα σκουπίδια του στο συγκεκριμένο σημείο, παρ’ όλο που βλέπει ότι οι σακούλες που έχουν συσσωρευτεί, έχουν «πλημμυρίσει» τον δρόμο, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται δημοτικό σχολείο. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δεκάδες σακούλες με σκουπίδια πολύ κοντά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων
Δεκάδες σακούλες με σκουπίδια πολύ κοντά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων

Σύμφωνα με τους κατοίκους το έδαφος έχει «ποτίσει» από τα ζουμιά και μάλιστα, όπως μας λένε, ορισμένοι έχουν ένα «ειδικό» ζευγάρι παπούτσια, το οποίο το φορούν μόνο όταν πάνε να πετάξουν κι αυτοί τα σκουπίδια τους. Επίσης, όπως αναφέρουν, δεν μπορούν καθίσουν έξω εξαιτίας της δυσωδίας, ενώ όταν φυσάει, ο αέρας φέρνει στις αυλές τους κάθε λογής σκουπίδια: από συσκευασίες προϊόντων και άδεια μπουκάλια, μέχρι χαρτιά υγείας! Το πρόβλημα, επιδεινώνεται από τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες, που σκίζουν τις σακούλες σε αναζήτηση τροφής και σκορπούν τα σκουπίδια. Δείτε τι γίνεται όταν φυσάει και τα σκουπίδια δεν έχουν μαζευτεί:

Τι ζητούν οι κάτοικοι για να λυθεί το θέμα με τα σκουπίδια

Η κατάσταση αυτή, ταλαιπωρεί τους κατοίκους εδώ και δύο χρόνια σχεδόν. Όπως καταγγέλλουν, οι κάδοι γεμίζουν μέσα σε λίγες μόλις ώρες από τη στιγμή που θα τους αδειάσουν τα απορριμματοφόρα, γι’ αυτό και κάνουν έκκληση στο Δήμο να γίνεται καθημερινά η αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ έχουν απευθυνθεί ακόμα και στον συνήγορο του πολίτη. Ζητούν επίσης οι τέσσερις κάδοι που βρίσκονται στο σημείο (συν ένας μπλε της ανακύκλωσης) να μοιραστούν και στα υπόλοιπα τετράγωνα, καθώς αποδίδουν το πρόβλημα και στο γεγονός ότι έρχεται κόσμος για να πετάξει τα σκουπίδια του και από άλλες γειτονιές όπου δεν υπάρχουν κάδοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι απαντούν από τον Δήμο Μεγαρέων 

Το iefimerida.gr, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Μεγαρέων και υπεύθυνο της Δ/νσης Καθαριότητας, κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό, ο οποίος ανέφερε πως έχει δοθεί εντολή να γίνεται καθημερινά η αποκομιδή των σκουπιδιών από το σημείο, ενώ έδωσε δίκιο στους κατοίκους και παραδέχτηκε ότι μερικές φορές τα απορριμματοφόρα περνούν κάθε δύο ημέρες, λόγω βλαβών στα οχήματα.

Όπως μας είπε ο κ. Φυλακτός, πριν από λίγες ημέρες, συνεργείο του Δήμου πήγε στο σημείο και μάζεψε τα σκουπίδια από τα οικόπεδα που βρίσκονται τριγύρω, ενώ με τη συνδρομή ενός βυτίου, οι υπεύθυνοι έπλυναν και τη γύρω περιοχή. 

Οι υπεύθυνοι του δήμου έπλυναν την περιοχή
Οι υπεύθυνοι του δήμου έπλυναν την περιοχή
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο 9ο δημοτικό γίνεται καθημερινή αποκομιδή, εδώ και καιρό. Κάποιες μέρες και δυο φορές την ημέρα. Συμβαίνει κάποιες μέρες να χαλάσει ένα απορριμματοφόρο και να μην περάσουν μια μέρα κι έτσι συμβαίνει αυτό για το οποίο οι κάτοικοι παραπονούνται και με το δίκιο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τους κάδους, δήλωσε πως δεν είναι πολλοί οι 4 κάδοι και ο ένας της ανακύκλωσης που βρίσκονται στο σημείο, αλλά αντιθέτως είναι και λίγοι για τον όγκο των σκουπιδιών που εξυπηρετούν.

Η περιοχή έπειτα από τον καθαρισμό του συνεργείου από τον δήμο
Η περιοχή έπειτα από τον καθαρισμό του συνεργείου από τον δήμο

Σχετικά με τους παραβάτες, ο κ. Φυλακτός ζήτησε από τους πολίτες, μόλις αντιληφθούν κάποιον να πετάει μπάζα ή οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται, να ενημερώνει αμέσως την αστυνομία, όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες ένας κάτοικος της περιοχής. Συγκεκριμένα, μόλις ένας πολίτης είδε κάποιον να ξεφορτώνει μπάζα στους συγκεκριμένους κάδους, ειδοποίησε την αστυνομία, με αποτέλεσμα ο παραβάτης να οδηγηθεί στο αυτόφωρο για πλημμέλημα ρύπανσης περιβάλλοντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καθαριότητα είναι δείκτης πολιτισμού της πόλης και των ανθρώπων της

Το πρόβλημα με τα σκουπίδια αποτελεί δυστυχώς συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κέρκυρας. Εκτός από την ευθύνη που έχουν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, πρέπει κι εμείς οι πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αρμόζουν. Ο πολίτης πρέπει να είναι κοινωνός της προσπάθειας για να είναι και να διατηρείται η πόλη καθαρή. Πρέπει να σέβεται τον δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο, όπως ακριβώς κάνει και με τον δικό του, ιδιωτικό χώρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ