Συμβασιούχοι έξω από το υπ. Εργασίας -«Η κυβέρνηση μας πετά στον κάλαθο των αχρήστων» [εικόνες] - iefimerida.gr

Συμβασιούχοι έξω από το υπ. Εργασίας -«Η κυβέρνηση μας πετά στον κάλαθο των αχρήστων» [εικόνες]

Συμβασιούχοι έξω από το υπουργείο Εργασίας
Συμβασιούχοι έξω από το υπουργείο Εργασίας
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των δήμων.

Μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι απαιτούν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση συναδέλφου τους. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα για όλους. Εφαρμογή του μισθολογίου και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Καταβολή επιδομάτων (οικογενειακού, τριετίας, σπουδών). ΒΑΕ σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες. Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας (Μ.Α.Π. Ιατρικές εξετάσεις). Καταβολή του επιδόματος ανεργίας, σε όλους τους εργαζόμενους μετά το τέλος του προγράμματος για όλο το διάστημα της ανεργίας. Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όσο διαρκεί το πρόγραμμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συμβασιούχοι με πανό στο κέντρο της Αθήνας
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας

Όπως λένε, η κυβέρνηση τους πετάει στον «κάλαθο των αχρήστων» μετά τη λήξη της οκτάμηνης σύμβασης τους, ενώ εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων οι οποίες μετά την αποχώρηση τους θα μείνουν ακάλυπτες.

Συμβασιούχοι έξω από το υπουργείο Εργασίας
Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν μεταξύ άλλων μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η υπογραφή των συμβάσεων τους έγινε μέσω ΟΑΕΔ, κατόπιν διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως τονίζουν, δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στους δήμους.

Συμβασιούχοι στέκονται στο πεζοδρόμιο
Όπως λένε, η κυβέρνηση τους πετάει στον «κάλαθο των αχρήστων» μετά τη λήξη της οκτάμηνης σύμβασης τους

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι», οι συμβασιούχοι των δήμων προχωρούν σε πορεία μέχρι την πλατεία Κοραή και ζητούσαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Αίτημα που έγινε δεκτό καθώς πρόκειται να συναντηθούν με τον υφυπουργό Εργασίας Κώστα Μπάρκα.

Συμβασιούχοι μιλούν μεταξύ τους
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ