Φωτιά έξω από τη Σπάρτη -Καίγεται έκταση σε δύσβατη περιοχή στα Πικουλιάνικα Λακωνίας - iefimerida.gr

Φωτιά έξω από τη Σπάρτη -Καίγεται έκταση σε δύσβατη περιοχή στα Πικουλιάνικα Λακωνίας

Πυροσβεστικό όχημα σε καμμένη περιοχή
Πυροσβεστικό όχημα σε καμμένη περιοχή / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στη Λακωνία για την κατάσβεση φωτιάς σε χωριό έξω από τη Σπάρτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δύσβατη περιοχή στα Πικουλιάνικα Λακωνίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν με 8 οχήματα και 18 άνδρες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 6 πυροσβεστών, ενώ τις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη τύπου «Πεζετέλ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μέτωπα της φωτιάς ανά την Ελλάδα

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό πως μαίνεται φωτιά στην Κέρκυρα, στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας, με τους πυροσβέστες να βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο μέτωπα πυρκαγιά. Στο σημείο αναμένεται να συνδράμουν, μετά την έκκληση του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής, και επιπλέον εναέρια πυροσβεστικά μέσα προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Οσο για φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε χορτολιβαδική έκταση στο Μπαλί Ρεθύμνου, από την Πυροσβεστική διαβεβαιώνουν πως αυτή κατασβέστηκε πλήρως, ευτυχώς πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Που παραμένει υψηλός κίνδυνος για φωτιά τη Δευτέρα

Η Πυροσβεστική αναδημοσίευσε από τον λογαριασμό της Πολιτικη Προστασίας, τον χάρτη στον οποίο φαίνονται οι περιοχές με υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς τη Δευτέρα. Οπως θα δείτε, υψηλή είναι η κατηγορία κινδύνου (με κίτρινο χρώμα) σε Αττική, Κόρινθο και Βοιωτία, Κεντρική και Νότια Εύβοια, σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου Αγαίου και την Κρήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ