Φωτιά στο Λουτράκι -Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο μοναστήρια, στη μάχη και ο στρατός - iefimerida.gr

Φωτιά στο Λουτράκι -Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο μοναστήρια, στη μάχη και ο στρατός

Φωτιά στο Λουτράκι
Φωτιά στο Λουτράκι / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Λουτράκι η νέα εστία φωτιάς που ξέσπασε σήμερα, ημέρα κατά την οποία θυελλώδεις άνεμοι «γδέρνουν» τη χώρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας, στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου, σε δύσβατο σημείο. Η φωτιά δεν κατευθύνεται προς την πλευρά κατοικημένης περιοχής. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σημείο ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και συνολικά επιχειρούν 51 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π. Τα εναέρια μέσα μόλις έπεσε το σκοτάδι, σταμάτησαν τις ρίψεις νερού. Συνδρομή παρέχουν 2 υδροφόρες ΟΤΑ. Συνδρομή παρέχει και ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού. Στο σημείο μετέβη ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι ημέρα υψηλού κινδύνου καθώς στη χώρα πνέουν δυνατοί άνεμοι. Μάλιστα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας είχε ενημερώσει για τον κίνδυνο βάζοντας στο σχετικό χάρτη, στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς) αρκετές περιοχές της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στην Κεφαλλονιά η οποία τώρα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Κατά τις πρώτες ώρες, ωστόσο, χρειάστηκε να γίνει εκκένωση του χωριού Λουρδάτα. Φωτιά ξέσπασε επίσης στα Καλύβια Θορικού, η οποία, επίσης, τέθηκε υπό έλεγχο, σε αγροτοδασική έκταση στη Νικόπολη στην Πρέβεζα και στις Αχαρνές η οποία επίσης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά πυρκαγιά Πυροσβεστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ