Κακοκαιρία: Χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» τα Χανιά [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Κακοκαιρία: Χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι «σαρώνουν» τα Χανιά [εικόνες&βίντεο]

Χαλάζι έστρωσε τους δρόμους σε περιοχές των Χανίων
Χαλάζι έστρωσε τους δρόμους σε περιοχές των Χανίων / Φωτογραφία; Zarpanews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονο μπουρίνι και χαλάζι, το σκηνικό της κακοκαιρίας που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης πολλές περιοχές στα Χανιά, έχοντας δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στα Χανιά, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Βίντεο: Χαλαζόπτωση σε πολλά σημεία των Χανίων

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι η έντονη χαλαζόπτωση σε μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και στην πόλη των Χανίων, ενώ τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.

Σε επιφυλακή οι Αρχές στα Χανιά

Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει παγετός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δρόμοι και οροφές αυτοκινήτων άσπρισαν από το χαλάζι
Δρόμοι και οροφές αυτοκινήτων άσπρισαν από το χαλάζι / Φωτογραφία: Zarpanews

Χαρακτηριστικό του κύματος κακοκαιρίας είναι ότι στον κόμβο Γαλατά της Εθνικής οδού Χανίων - Κισσάμου χρειάσθηκε να παρέμβουν μηχανήματα των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απομακρύνουν το χιόνι και να αποφευχθούν τυχόν τροχαία ατυχήματα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία και στα Σφακιά

Προβλήματα από την κακοκαιρία αναφέρθηκαν και στον δήμο Σφακίων και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, «το οδόστρωμα στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κράπη - Ασκύφου του δήμου Σφακίων είναι ολισθηρό, λόγω πάγου που έχει σχηματιστεί, γι' αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και τα οχήματα τους να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στις ορεινές περιοχές για να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανιά Κρήτη κακοκαιρία χαλάζι καιρός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ