«Εμφύλιος» εργαζομένων του ΥΠΠΟ για την ανασύσταση του ΚΑΣ -Η Πανελλήνια Ομοσπονδία διάκειται θετικά - iefimerida.gr

«Εμφύλιος» εργαζομένων του ΥΠΠΟ για την ανασύσταση του ΚΑΣ -Η Πανελλήνια Ομοσπονδία διάκειται θετικά

Δελφοί
Δελφοί, φωτογραφία EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ανασύσταση του ΚΑΣ και στο θέμα του Ελληνικού, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΕ) του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ αναφέρουν πως «παρακολουθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα να εξελίσσεται στο Υπουργείο Πολιτισμού μια προσπάθεια απαξίωσης θεσμών και προσώπων, εξυπηρετώντας μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Νεα πρόσωπα στο ΚΑΣ του ΥΠΠΟ

«Τελευταίο δείγμα αυτής της προσπάθειας ήταν η ανασύσταση του ΚΑΣ. Με ανεξήγητη σπουδή και ταχύτητα οι δύο μειοψηφούσες παρατάξεις του Ενιαίου Συλλόγου οι οποίες λειτουργώντας αντιδημοκρατικά απέκλεισαν την πρώτη παράταξη από το προεδρείο, προσπαθούν να εμφανιστούν ως η μοναδική φωνή των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή της στην επί οκταετία Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης και Τεχνικών έργων, η οποία «ενώ νομότυπα σύμφωνα με το ΠΔ 123/1984 θα μπορούσε να συμμετέχει στο ΚΑΣ για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση της».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΟΕ του ΥΠΠΟ

«Το θέμα όμως τελικά δεν ήταν το πρόσωπο της κ. Γατοπούλου», επισημαίνει η ΠΟΕ ΥΠΠΟ, τονίζοντας ότι «το έργο αυτών των ομάδων, οι οποίες αποτελούν μικρές μειοψηφίες στο σύνολο των εργαζομένων, και βρίσκονταν σε πλήρη συνεννόηση και ευθυγράμμιση με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, ήταν να βάζουν εμπόδιο στην επένδυση του Ελληνικού εκθέτοντας το ΚΑΣ με πισωγυρίσματα και απαξιώνοντάς το στα μάτια των πολιτών, χιλιάδες από τους οποίους περιμένουν να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από το αρμόδιο όργανο».

Τα νέα πρόσωπα του ΚΑΣ

Τα νέα πρόσωπα στο ΚΑΣ είναι ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτισμού, Γεώργιος Διδασκάλου, που εκ του νόμου και του ρόλου του θα προεδρεύει των Συμβουλίων, καθώς και οι: Αν. Κουμούση (αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας), Ολ. Βικάτου (αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος), Ελ. Τσιγαρίδα (αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας), Β. Παπαδοπούλου (αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας), Μ. Τιβέριος(Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας – Ακαδημαϊκός), Ν. Πούλου (Αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Αικ.Κυπαρίσση-Αποστολίκα (αρχαιολόγος, επίτιμη Διευθύντρια του ΥΠ.ΠΟ.Α),   Ευγ. Γατοπούλου (επίτιμη Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης του ΥΠ.ΠΟ.Α), Θ. Γαλάνη(αρχιτέκτονας μηχανικός – πολεοδόμος - χωροτάκτης, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας). Από την προηγούμενη σύνθεση του ΚΑΣ διατηρούνται οι Ελ. Μπάνου (αρχαιολόγος, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών), Ν. Σταμπολίδης (καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης), Εμ. Κορρές (ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), Βλ. Κουμούσης (πολιτικός μηχανικός, καθηγητής Δομοστατικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Π.Ο.Ε. ΥΠ.ΠΟ. παρακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να εξελίσσεται στο Υπουργείο Πολιτισμού μια προσπάθεια απαξίωσης θεσμών και προσώπων εξυπηρετώντας μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Τελευταίο δείγμα αυτής της προσπάθειας ήταν η ανασύσταση του ΚΑΣ. Με ανεξήγητη σπουδή και ταχύτητα οι δύο μειοψηφούσες παρατάξεις του Ενιαίου Συλλόγου οι οποίες λειτουργώντας αντιδημοκρατικά απέκλεισαν την πρώτη παράταξη από το προεδρείο, προσπαθούν να εμφανιστούν ως η μοναδική φωνή των εργαζομένων στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Δρώντας με ιδεοληψία και υστεροβουλία στρέφονται εναντίον του αρχαιότερου και σημαντικότερου συλλογικού οργάνου του ΥΠ.ΠΟ.Α., θυσιάζοντας στο βωμό της σκοπιμότητας το κύρος και τη λειτουργία του, αποδίδοντας στα μέλη του νέου ΚΑΣ πολιτική – κυβερνητική χειραγώγηση. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να το αποδυναμώσουν τη στιγμή που ποτέ στα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια δεν είχαν πει κουβέντα για τον τρόπο σύνθεσης και λειτουργίας του Συμβουλίου, την ομοιομορφία που είχε επιβληθεί στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις. Εμείς απέναντι σε αυτή την ιταμή προσπάθεια εναντίον πρώην συνάδελφου που υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς , όπως η επί οκταετία Γενική Διευθύντρια Αναστήλωσης και Τεχνικών έργων κα Ευγενία Γατοπούλου δηλώνουμε ξεκάθαρα τη στήριξη μας στο πρόσωπο της πρώην συναδέλφου, η οποία ενώ νομότυπα σύμφωνα με το ΠΔ 123/1984 θα μπορούσε να συμμετέχει στο ΚΑΣ για λόγου ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση της. To θέμα όμως τελικά δεν ήταν το πρόσωπο της κας Γατοπούλου. Το έργο αυτών των ομάδων, οι οποίες αποτελούν μικρές μειοψηφίες στο σύνολο των εργαζομένων, και βρίσκονταν σε πλήρη συνεννόηση και ευθυγράμμιση με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία, ήταν να βάζουν εμπόδιο στην επένδυση του Ελληνικού εκθέτοντας το ΚΑΣ με πισωγυρίσματα και απαξιώνοντάς το στα μάτια των πολιτών, χιλιάδες από τους οποίους περιμένουν να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από το αρμόδιο όργανο. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι εξυπηρετούνται συμφέροντα ακόμα και με τη μη πραγματοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Εμείς σε όλους αυτούς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εδώ και σας παρακολουθούμε….».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ