Καιρός: Αλλού βουτιές και αλλού ομπρέλα -Επεσαν πάνω από 10.000 κεραυνοί την Κυριακή - iefimerida.gr

Καιρός: Αλλού βουτιές και αλλού ομπρέλα -Επεσαν πάνω από 10.000 κεραυνοί την Κυριακή

Κεραυνοί σε λιμάνι
Κεραυνοί / φωτογραφία intimenews Χαλκιόπουλος Νίκος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άστατος σήμερα ο καιρός καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ωστόσο ενώ την Κυριακή πολλοί έσπευσαν στη θάλασσα για βουτιά υπήρχαν περιοχές της χώρας που έπεσαν πάνω από 10.000 κεραυνοί!

Αστατος καιρός με καταιγίδες και χαλάζι

Όπως αναφέρει το meteo.gr, ο συνδυασμός των θερμών και υγρών επιφανειακών αέριων μαζών με την ισχυρή αστάθεια πάνω από τη χώρα μας (δηλαδή την απότομη πτώση της θερμοκρασίας με το ύψος) οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό καταιγίδων την Κυριακή. Αρχικά, λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής οι πρώτες αναπτύξεις καταιγίδων παρατηρήθηκαν στην Πίνδο και στα ορεινά της Αν. Μακεδονίας αλλά γρήγορα επεκτάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.
Σε πολλές περιπτώσεις οι καταιγίδες συνοδεύονταν από μεγάλο χαλάζι, όπως για παράδειγμα στο Τρίστενο και Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, σε περιοχές της Πέλλας και της Κοζάνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάνω από 10.000 κεραυνοί σε 12 ώρες

Παράλληλα, εντυπωσιακός ο αριθμός κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ZEUS και παρουσιάζουμε στον παρακάτω χάρτη, με πάνω από 10.000 κεραυνούς σε διάστημα 12 ωρών.
Οι απογευματινές καταιγίδες στη χώρα μας τον Ιούνιο αποτελούν φυσιολογικό φαινόμενο λόγω της έντονης αστάθειας που παρατηρείται σχεδόν κάθε χρόνο. Το πολύ μεγάλο χαλάζι όμως διαμέτρου 5-6 εκ, όπως αυτό που καταγράψαμε το Σάββατο 15/06 στην Μεσσήνη και στον Δήμο Παγγαίου αποτελούν ακραία καιρικά φαινόμενα με μικρή συχνότητα επανάληψης.

Δείτε τον χάρτη κεραυνών 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ σήμερα Δευτέρα χαλάει ο καιρός, αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο τοπικά 5 και πρόσκαιρα την ημέρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ