Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Μετά το Ιόνιο σφυροκόπησε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα -Από πού θα περάσει σήμερα - iefimerida.gr

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Μετά το Ιόνιο σφυροκόπησε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα -Από πού θα περάσει σήμερα

Κακοκαιρία «Βικτωρία»
Κακοκαιρία «Βικτωρία»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» και χθες, προκαλώντας τεράστια προβλήματα, κυρίως στη Κρήτη.

Μετά τις εκτεταμένες καταστροφές σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά, αλλά και τα προβλήματα που άφησε στην Αθήνα, η κακοκαιρία τη νύχτα προκάλεσε καταστροφές κυρίως στα Χανιά, αλλά και τους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου, ενώ το πέρασμά της από τα νησιά των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα έφερε καταιγίδες και έντονη βροχόπτωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλες ζημιές στα Χανιά

Ο νομός Χανίων είναι αυτός που επλήγη περισσότερο χθες από την κακοκαιρία, η οποία προκάλεσε κατολισθήσεις, πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες. Ο νομός κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με γέφυρα να κόβεται στα δύο και να αφήνει εγκλωβισμένους τους κατοίκους του Αλικιανού, για αρκετή ώρα. Το πρόβλημα λύθηκε με την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας τύπου Bailey, χάρη σε απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά, Τάσο Κουρουπάκη.

Πλημμύρες έκοψαν δρόμο στη μέση
Στα δύο κόπηκε ο δρόμος προς το Αλυκιανό / Φωτογραφία: cretapost

Αρκετά σχολεία χρειάστηκε να κλείσουν λόγω των πλημμυρών, ενώ σε ένα από αυτά στο Τυμπάκι, οι μαθητές για να μπορέσουν να φύγουν, σχεδίασαν μια «γέφυρα» από καρέκλες, ώστε να μπορέσουν να βγουν από την αίθουσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα Χανιά έριξε την μεγαλύτερη ποσότητα νερού, με το Ακρωτήρι να καταγράφει ρεκόρ με 89 χιλιοστά και τον Αλικιανό να ακολουθεί με 83. Ακόμη και στο κέντρο των Χανίων η νεροποντή ήταν έντονη με 68 mm να πέφτουν στη διάρκεια της ημέρας.

Καταστράφηκαν καλλιέργειες στο Ηράκλειο

Στο Ινι Ηρακλείου, το νερό έφτασε τα 80 χιλιοστά, με τα χωράφια να μετατρέπονται σε χείμαρρους και την ελαιοπαραγωγή να δέχεται ισχυρό πλήγμα, εξαιτίας της χαλαζόπτωσης που ακολούθησε. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Νεκτάριος Κοκολάκης στο cretapost: «Αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναζήσει. Μέσα σε μία ώρα έριξε 80 περίπου χιλιοστά νερού. Το φράγμα εδώ υπερχείλισε και κινδύνευσε να χαλάσει από το πολύ νερό. Παράλληλα, κάποιοι ποταμοί που βρίσκονται στην περιοχή άλλαξαν κοίτη και περνάνε πλέον από τις περιουσίες των ανθρώπων. Μεγάλες είναι οι ζημιές και στην ελαιοπαραγωγή. Αρκετές ελιές τις πήρε το νερό ή τις έθαψε στις λάσπες.» Κατολισθήσεις και πλημμύρες «χτύπησαν και το Ρέθυμνο και την Μεσσαρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πλημμυρισμένος δρόμος στο Τυμπάκι
Σοβαρά προβλήματα με πλημμύρες και στο Τυμπάκι / Φωτογραφία: cretapost

Ρόδος: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Η «Βικτώρια» έφερε αρκετά προβλήματα στο νησί της Ρόδου. Από την ισχυρή βροχόπτωση που άρχισε να πέφτει λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο νησί, έχουν προκληθεί προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με την rodiaki, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου αλλά και στην πόλη. Αν και το δίκτυο ηλεκτροδότησης άντεξε, υπάρχουν τα προβλήματα ήρθαν στους δρόμους καθώς ήταν ο μεγάλος όγκος των νερών και παρέσυρε πέτρες, χώμα και λάσπη. Τα περισσότερα θέματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο Ρόδου – Λίνδου, αλλά και επί της Ρόδου Καμείρου.

Εντυπωσιακό πέρασμα της καταιγίδας από τις Κυκλάδες

Εντυπωσιακό ήταν το πέρασμα της καταιγίδας από τα νησιά των Κυκλάδων, όπου οι αστραπές φώτισαν τον ουρανό στη διάρκεια της νύχτας. Η νεροποντή ήταν έντονη, αλλά ωστόσο, δεν καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα. Τα νερά έφτασαν τα 20 χιλιοστά στον Πύργο Τήνου, καθώς και τα 16 στη Στενή και τα 10 χιλιοστά στη πόλη της Τήνου. Κάμερα κατέγραψε το πέρασμα της καταιγίδας, το οποίο ήταν εντυπωσιακό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε υποχωρεί η «Βικτώρια»

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» στη διάρκεια της νύχτας είχε περάσει ήδη στα ανατολικά της χώρας, καθώς βρέχει καταρρακτωδώς σε Θράκη, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι στις περιοχές αυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ