Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα στη Φθιώτιδα -Eκκληση στους πολίτες να μένουν σπίτι - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα στη Φθιώτιδα -Eκκληση στους πολίτες να μένουν σπίτι

Φθιώτιδα: «Μένουμε σπίτι ... για να μείνουμε στο ΜΗΔΕΝ» στον κορωνοϊό
Χρήστο Γεωργίου/Φωτογραφία: LamiaReport
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση προς όλους τους πολίτες της Φθιώτιδας να μένουν σπίτι τους απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χρήστος Γεωργίου ώστε να διατηρηθεί το μηδέν σε κρούσματα κορωνοϊού.

Λίγα 24ωρα πριν την εκπνοή του πρώτου περιοριστικού 14ημερου που έθεσε διά νόμου η κυβέρνηση, αλλά έχοντας περάσει τις πρώτες 11,5 κρίσιμες ημέρες, το Νοσοκομείο Λαμίας δεν έχει αντιμετωπίσει κρούσμα παρά τα δεκάδες «ύποπτα» περιστατικά που εξετάστηκαν σε αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία ευχάριστα νέα ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από το Ινστιτούτο Παστέρ και αφορούσαν έναν ακόμη ηλικιωμένο με γριπώδη συμπτώματα που αποδείχθηκε αρνητικό.

«Αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει συνολικά ως κοινωνία, θα πρέπει να τη διαφυλάξουμε με μεγαλύτερο ακόμη αίσθημα ευθύνης και το επόμενο 15ημερο και όσο χρειαστεί», δήλωσε στο LamiaReport ο νοσοκομειακός γιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Χρήστος Γεωργίου και προσθέτει, «φαίνεται ότι ο σχεδιασμός μας ως χώρα και ως σύστημα υγείας αποδίδει σχετικά με τη μη διασπορά του ιού. Μπροστά μας όμως υπάρχει ένα ακόμη πιο κρίσιμο 15ημερο για να μην αυξηθούν τα κρούσματα με γεωμετρική πρόοδο Πανελλαδικά, αλλά και να μπορέσουμε να κρατήσουμε ως περιοχή το μηδέν».

Μοναδική συμβουλή και έκκληση από τον κ. Γεωργίου είναι: «Μείνετε Σπίτι. Μη βοηθήσετε τον ιό με ανεύθυνη συμπεριφορά να διαδοθεί. Σκεφτείτε υπεύθυνα σαν να έχετε εσείς τον ιό και πάρτε όλα τα μέτρα ώστε να μην κολλήσετε τους αγαπημένους σας ανθρώπους που είναι δίπλα σας. Είναι ένας πόλεμος απέναντι σε έναν επικίνδυνο εχθρό που θα τον κερδίσουμε μόνο επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη και συνεργασία…».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορωνοϊός ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Φθιώτιδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ