Κορωνοϊός: Λήγει η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης και τη Φούστανη Πέλλας -Πού συνεχίζονται τα μέτρα - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Λήγει η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης και τη Φούστανη Πέλλας -Πού συνεχίζονται τα μέτρα

Κορδέλα για απαγόρευση κυκλοφορίας
Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώνεται σήμερα η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη Πέλλας, δύο περιοχές που μπήκαν σε απόλυτο καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα μέτρα λειτούργησαν σε αυτές τις δύο περιοχές όπου εντοπίστηκαν κρούσματα, με τους πολίτες να ανταποκρίνονται και έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα ολοκληρώνεται η καραντίνα στις περοχές αυτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αύριο (σσ: σήμερα) ολοκληρώνεται η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους των χωριών για την υπομονή τους και την πειθαρχία που έδειξαν στη δύσκολη αυτή συγκυρία, αλλά και τις δημοτικές αρχές για την εξαίρετη συνεργασία τους. Σύντομα και μετά το τέλος του εφιάλτη, θα βρεθώ ξανά κοντά τους για να τους σφίξω από κοντά το χέρι και να δω τα χαμογελαστά πρόσωπα περήφανων πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα νέα κρούσματα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πού παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Εκτός από τα ευχάριστα αυτά νέα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό πως η καραντίνα θα παραταθεί έως τις 27 Απριλίου σε ορισμένες περιοχές. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα από 10 έως 15 μέρες σε ορισμένες περιοχές που ήδη είναι σε καθεστώς καραντίνας, για προληπτικούς λόγους.

Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η περιοχή Μεσοποταμίας στην Καστοριά θα παραμείνει για άλλες δέκα ημέρες σε καραντίνα, η οποία πλέον λήγει στις 24 Απριλίου. Λίγο παραπάνω, ως τις 27 Απριλίου, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα συνεχίζονται για τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, αλλά και τους Δήμους Ξάνθης και Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, η καραντίνα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης συνεχίζεται για άλλες πέντε ημέρες καθώς αποφασίστηκε να μείνει σε ισχύ έως τις 20 Απριλίου. Σε καραντίνα έχει μπει και η περιοχή της Νέας Σμύρνης Λάρισας, καθώς και ένας οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη.

Χαρδαλιάς: Κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά ανθρώπων

Εν τω μεταξύ, κ. Χαρδαλιάς, στην τοποθέτησή του, ζήτησε και από τους υπεύθυνους των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς, να προφυλάξουν με κάθε τρόπο τις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω κρούσματα.

«Η προστασία της υγείας και η διαφύλαξη της ζωής των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι σταθερή πτυχή στην επιχειρησιακή καθημερινή μας πρακτική. Και καλούμε όλους όσοι έχουν την ευθύνη λειτουργίας των συγκεκριμένων οίκων ή μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως φορείς, να τηρούν κάθε πρωτόκολλο προστασίας αναφορικά με την καθημερινότητα των φιλοξενούμενων. Οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς, θα είναι διαρκείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής», ήταν το σχόλιό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ