Κορωνοϊός: Ποιοι είναι οι 5 νομοί της Ελλάδας που δεν έχουν κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα [χάρτης] - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Ποιοι είναι οι 5 νομοί της Ελλάδας που δεν έχουν κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα [χάρτης]

Το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας
Κορωνοϊός: Ποιοι είναι οι 5 νομοί της Ελλάδας που δεν έχουν κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα [χάρτης] -Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα αποτυπώνει η νέα «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 3 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 99. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (ημερήσια μεταβολή +6,5%), εκ των οποίων 54,4% άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76,9% άνδρες).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα (όπως εξάγεται από τον χάρτη που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ) είναι οι εξής:

  • Γρεβενών
  • Καρδίτσας
  • Ευρυτανίας
  • Αιτωλοακαρνανίας
  • Φωκίδας

Από το σύνολο των 1.613 κρουσμάτων, 335 (20,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 563 (34,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 95 ετών).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα (σ.σ.: 3 Απριλίου, ώρα 15:00), στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 22.437 κλινικά δείγματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ολόκληρη την έκθεση σε μορφή PDF.

Ολες οι ειδήσεις live για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τον κόσμο, με γραφήματα με τα κρούσματα και τους θανάτους με αυτόματη ενημέρωση, στο koronoios-live.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ