Η στιγμή που αποβιβάζονται από το φουσκωτό οι μετανάστες που έφτασαν την Τρίτη στη Λέσβο [βίντεο] - iefimerida.gr

Η στιγμή που αποβιβάζονται από το φουσκωτό οι μετανάστες που έφτασαν την Τρίτη στη Λέσβο [βίντεο]

Μετανάστες την ώρα που αποβιβάζονται στη Λέσβο
Μετανάστες την ώρα που αποβιβάζονται στη Λέσβο / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έξι σκάφη με 243 αιτούντες άσυλο άνδρες, γυναίκες και κυρίως μικρά παιδιά, έφτασαν σήμερα στη Λέσβο από τα απέναντι παράλια.

Οι βάρκες έφθασαν ακόμα και στην περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγο έξω από τα σπίτια του βόρειου άκρου της πόλης της Μυτιλήνης, ενώ τέσσερις από αυτές έφθασαν στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνολικός πληθυσμός αιτούντων άσυλο στην περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης φτάνει στους 15.000, παρά τις επιχειρήσεις αποσυμφόρησης κατά τις οποίες περίπου 2.000 άτομα μετακινήθηκαν σε δομές στο εσωτερικό της Ελλάδας τις τελευταίες 20 μέρες. Ο πληθυσμός του καταυλισμού της Μόριας φτάνει τις 13.000 περίπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στη Λέσβο όλο το Σεπτέμβριο έφθασαν 5.017 πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή περίπου 168 άνθρωποι τη μέρα. Από αυτούς το 63% ήταν από το Αφγανιστάν και το 22% από τη Συρία.

Σε βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα της Εφημερίδας Πολιτικά στο Facebook, βλέπουμε την ώρα που αποβιβάζονται οι μετανάστες στη Σκάλα Συκαμιάς, κουβαλώντας τα λιγοστά υπάρχοντά τους σε σακούλες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λέσβος μετανάστες πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ