Ενταση στη Λέσβο: Ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τις εισόδους του λιμανιού - iefimerida.gr

Ενταση στη Λέσβο: Ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τις εισόδους του λιμανιού

Δυνάμεις των ΜΑΤ στις εισόδους του λιμανιού της Λέσβου
Δυνάμεις των ΜΑΤ στις εισόδους του λιμανιού της Λέσβου / Φωτογραφία: stonisi.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απορριμματοφόρα επιχείρησε να κλείσει το λιμάνι της Μυτιλήνης στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, ο Δήμος Λέσβου, προκειμένου να αποτραπεί η απόβαση ΜΑΤ από το πλοίο «Πήγασος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης. Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.

Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Διαδηλωτές κατεβαίνουν στο λιμάνι και από τη Δυτική Λέσβο

Σε ενίσχυση των πολιτών της Μυτιλήνης κατεβαίνουν πολίτες από τον δήμο δυτικής Λέσβου ενώ οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν καλώντας τον κόσμο να πάει από απόψε στην επιταγμένη περιοχή.

Τα σκουπιδιάρικα του Δήμου Λέσβου επιχείρησαν νωρίτερα να αποκόψουν το λιμάνι πριν φτάσουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ
Τα σκουπιδιάρικα του Δήμου Λέσβου επιχείρησαν νωρίτερα να αποκόψουν το λιμάνι πριν φτάσουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή.

Ο Δήμος είχε επιχειρήσει να εμποδίσει πριν από μερικές ημέρες και την επίταξη των χώρων όπου θα γίνουν οι νέες δομές μεταναστών, παρατάσσοντας και τότε τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

Ενισχύονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη Λέσβο

Συνολικά 14 διμοιρίες των ΜΑΤ, σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonis.gr, αναμένεται να βρεθούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με στόχο να αποτρέψουν του πολίτες που διαμαρτύρονται για την επίταξη και την δημιουργία νέων δομών μεταναστών.

Λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Δευτέρας ωστόσο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν τις εισόδους του λιμανιού στη Μυτιλήνη, όπου και μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα απορριμματοφόρα του Δήμου, εν αναμονή της άφιξης του πλοίου που φέρνει ενισχύσεις στο νησί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μέλη του εργατικού κέντρου Λέσβου αντιδρούν στη δημιουργία νέων δομών μεταναστών στο νησί
Μέλη του εργατικού κέντρου Λέσβου αντιδρούν στη δημιουργία νέων δομών μεταναστών στο νησί

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως η προσέλευση πολιτών που διαμαρτύρονται για την δημιουργία των δομών μεταναστών είναι συνεχής στο λιμάνι της Λέσβου, παρά το προχωρημένο της ώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ