Μέσα στις καλύβες του Εβρου -Καταφύγια ψαράδων και κυνηγών που χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μέσα στις καλύβες του Εβρου -Καταφύγια ψαράδων και κυνηγών που χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετα [εικόνες & βίντεο]

Καλύβα στον Εβρο
Μέσα στις καλύβες του Εβρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ήλιος πέφτει στο Δέλτα του Εβρου. Από την άλλη πλευρά του ποταμού ξεπροβάλει το ολόγιομο φεγγάρι. Οι εικόνες είναι μαγευτικές.

Οι ήχοι από τα υδρόβια πτηνά ταξιδεύουν πάνω από τα νερά του φυσικού συνόρου Ελλάδας και Τουρκίας. Στις καλύβες των ψαράδων και των κυνηγών της περιοχής τα μαγκάλια και οι ξυλόσομπές έχουν ανάψει. Οι ψαράδες απλώνουν τα βρεγμένα ρούχα τους σε αυτοσχέδιες απλώστρες και βάζουν λίγο τσίπουρο στο ποτήρι τους για να ξεκουραστούν από την καθημερινή μάχη για το μεροκάματο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες: Οι καλύβες του Εβρου

Οι καλύβες τους στο Δέλτα του ποταμού Εβρου είναι το καταφύγιο τους όπως λένε. Το τελευταίο σημείο στα σύνορα που κυματίζει η Ελληνική σημαία. Ακριβώς απέναντι από τις πόλεις μεγαθήρια που χτίζει σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή ο σουλτάνος Ερντογάν. Είναι όπως λένε οι φύλακες της περιοχής, τα αυτιά και τα μάτια της Ελλάδος στον ποταμό.

Μία από τις καλύβες του Εβρου
Μία από τις καλύβες του Εβρου

Οι 168 καλύβες αυτές έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες από το Ελληνικό κράτος και στο παρελθόν έχουν κληθεί να πληρώσουν εξοντωτικά όπως λένε πρόστιμα, για αυτά τα μικρά ξύλινα σπιτάκια που βρίσκονται στο ίδιο σημείο από την εποχή των παππούδων και των προπάππων τους. Πρόστιμα που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν και τα 20.000 ευρώ ανά ιδιοκτήτη, εάν δεν κατεδάφιζε το αυθαίρετο κτίσμα.

Οι καλύβες έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες από το ελληνικό κράτος
Οι καλύβες έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες από το ελληνικό κράτος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Πέμπτη, κατατέθηκε στη βουλή τροπολογία πέντε βουλευτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία προέβλεπε διετή παράταση της περιόδου αναστολής επιβολής των ποινών και προστίμων, προκειμένου να προωθηθεί στο ίδιο διάστημα το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Η τροπολογία αποσύρθηκε όμως σύμφωνα με τον βουλευτή Εβρου της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Έβρου και επίτιμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιου Δημοσχάκη για καλό σκοπό.

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας συμπεριέλαβε την τροπολογία σχετικά με τις Καλύβες του Έβρου ως βασική διάταξη σε αμιγές νομοσχέδιο του Υπουργείου το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, την Παρασκευή. Κρίνοντας ως νομικά ορθότερη κι αποτελεσματικότερη την συγκεκριμένη διαδικασία, και κατόπιν συνεννόησης με την ηγεσία του υπουργείου, απέσυρα την τροπολογία από το ν/σ που συζητήθηκε την Πέμπτη (14/11) στην Ολομέλεια», αναφέρει ο κ. Δημοσχάκης.

Φεγγαράδά στον Εβρο
Μαγευτική εικόνα από τον Εβρο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στόχος είναι να συμπεριληφθεί η τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο με ομοιογενές νομοτεχνικό περιεχόμενο και συνάφεια ως προς το αντικείμενο και τα ζητήματα ενδιαφέροντος του συγκεκριμένου Υπουργείου.

Βάρκα στον Εβρο
Στιγμιότυπο από τον Εβρο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έβρος Καλύβες αυθαίρετα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ