Ναύπακτος: Πήραν τον σύγχρονο Χάτσικο και άφησαν σημείωμα -Ζει πλέον στην Ισπανία - iefimerida.gr

Ναύπακτος: Πήραν τον σύγχρονο Χάτσικο και άφησαν σημείωμα -Ζει πλέον στην Ισπανία

Σκύλος σε δρόμο
Τι απέγινε τελικά ο Χάτσικο της Ναυπακτίας; / Φωτογραφία: nafpaktianews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σκύλος στη Ναύπακτο, που έκλεψε τις καρδιές του κόσμου όταν σαν σύγχρονος Χάτσικο, καθόταν στο εικόνισμα του αφεντικού του που σκοτώθηκε, δεν βρίσκεται στο σημείο που είχε κάνει «σπίτι» του τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Ο σκύλος συγκίνησε το πανελλήνιο όταν διαπιστώθηκε ότι εδώ και 1,5 χρόνο περνούσε όλη τη μέρα δίπλα στο εικόνισμα που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη του αφεντικού του, που σκοτώθηκε στο σημείο εκείνο, σε τροχαίο. Μόλις έγινε γνωστή η ιστορία του νέου Χάτσικο, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στο σημείο για να του δώσουν φαγητό και να τον φροντίσουν. Μάλιστα, είχαν φτιάξει και κάποιο υποτυπώδες σπιτάκι για να προστατεύεται ο σκύλος από τη βροχή και τον ήλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφησαν σημείωμα για τον σκύλο

Ο σκύλος που συγκίνησε πολύ κόσμο και η ιστορία του απέδειξε για μια ακόμη φορά γιατί τα συγκεκριμένα τετράποδα είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ωστόσο, δεν βρίσκεται πλέον στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του το αφεντικό του. Ενα σημείωμα, το οποίο έγραφε τα εξής, βρέθηκε πάνω στο σπιτάκι του: «Γεια σας, το σκυλάκι το πήραμε μαζί μας. Περάσαμε με το αμάξι και δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε. Μην ανησυχείτε, θα τον φροντίσουμε πολύ καλά. Θα επικοινωνήσουμε με την εφημερίδα που έγραψε την ιστορία του, με νέα για τον σκυλάκο».

Κάτοικοι της περιοχής, που φρόντιζαν τον σκύλο, μόλις διαπίστωσαν ότι λείπει (στα τέλη Ιουλίου) στενοχωρήθηκαν με την εξέλιξη (μιας και αρχικά δεν είχε ιδέα κανείς τι απέγινε ο σκύλος) και έκαναν έκκληση να επιστρέψουν τον νέο Χάτσικο και να τον αφήσουν εκεί που είχε επιλέξει να ζήσει. Αυτό επεσήμανε και μία γυναίκα που φρόντιζε τον σκύλο, στο ραδιόφωνο του nafpaktianews.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι απέγινε τελικά ο σύγχρονος Χάτσικο;

Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο λευκός σκυλάκος που συγκίνησε τόσο πολύ κόσμο, ζει πλέον στην Ισπανία! Ο σκύλος μετά το θάνατο του αφεντικού του, παρότι τον φρόντιζαν κάτοικοι της περιοχής της Ναυπάκτου, δεν είχε υιοθετηθεί επισήμως από κάποιον και ζούσε ως αδέσποτος στο σημείο του δυστυχήματος. Επίσης δεν ήταν τσιπαρισμένος.

Η ιστορία του φαίνεται ότι συγκίνησε και άτομα εκτός Ελλάδος, όπως τον Ισπανό φιλόζωο Victor Larkhill (πραγματικό όνομα Ιβάν Χιμένεζ), ο οποίος στις 31 Ιουλίου βρέθηκε στο σημείο όπου έμενε ο νέος Χάτσικο και σε συνεργασία με Ελληνίδα εθελόντρια (η οποία ήταν αυτή που άφησε και το σημείωμα) τον απομάκρυνε από την περιοχή.

Στη συνέχεια, ο «Χάτσικο» μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έφερε μικροτσίπ και δεν άνηκε σε κάποιον. Το ζώο σημάνθηκε, εκδόθηκαν όλα τα νόμιμα έγγραφα (διαβατήριο/βιβλιάριο) και ταξίδεψε αεροπορικώς στην Ισπανία. Το γεγονός ότι το ζωάκι δεν ήταν τσιπαρισμένο, και άρα δηλωμένο σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ή έστω στον οικείο Δήμο, δεν θέτει θέμα κλοπής του σκύλου, όπως επισημαίνει η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου του Δήμου Ναυπακτίας Δέσποινα Αβραμίδου μιλώντας στα ellinika hoaxes.

Ο Χάτσικο, όπως όλα δείχνουν, έχει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής αυτή τη φορά στην Ισπανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βίντεο με τη διάσωση του Χάτσικο της Ελλάδας ανέβηκε από τον Ισπανό φιλόζωο στο Youtube και έχει μέχρι αυτή την ώρα πάνω από 110.000 θεάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ