Ναύπλιο: Συμμορία εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες -Ο τρόπος δράσης τους - iefimerida.gr

Ναύπλιο: Συμμορία εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες -Ο τρόπος δράσης τους

Αστυνομία στο Ναύπλιο
Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 30 περιπτώσεις απάτης -Φωτογραφία: INTIMENEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερες από 30 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών σε πολλές περιοχές στο Ναύπλιο, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αργους- Μυκηνών.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται ένας 35χρονος, ένας 18χρονος καθώς και ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απάτη.

Πώς εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες στο Ναύπλιο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστους ακόμα συνεργούς τους, αφού πρώτα επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματά τους, με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων που διέθεταν προς πώληση, στην συνέχεια τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναλλαγή, μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής.

Ετσι, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των θυμάτων τους, ως προς τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εφαρμογής, κατάφερναν να αποκομίσουν χρηματικά ποσά.

Πάνω από 20.000 ευρώ το όφελος της συμμορίας στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας προέκυψε επίσης ότι από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου έως και τα μέσα Ιανουαρίου οι κατηγορούμενοι, μαζί με τους άγνωστους συνεργούς τους, είχαν διαπράξει 33 περιπτώσεις απάτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ναύπλιο απάτες συμμορία απάτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ