«Χορεύει» η Ηλεία -Και δεύτερος ισχυρός σεισμός στην Αμαλιάδα - iefimerida.gr

«Χορεύει» η Ηλεία -Και δεύτερος ισχυρός σεισμός στην Αμαλιάδα

Σεισμογράφοι στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Φωτογραφία αρχείου: INTIMENEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέος σεισμός το απόγευμα της Δευτέρας στην Ηλεία.

Νέο σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά  στην Αμαλιάδα σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Tο εστιακό βάθος ήταν στα 40 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα δυτικά του Πύργου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να θυμίσουμε ότι σεισμός σημειώθηκε στην Ηλεία και στις 18:31 με επίκεντρο κοντά στην Αμαλιάδα. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 5 χλμ., ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται 13 χλμ. ΔΝΔ της Αμαλιάδας. Από την άλλη, η αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Κέντρου δίνει μέγεθος 4,4 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 20 χλμ. δυτικά του Πύργου.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό

Μέχρι τις 20:45 απόψε δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις 20:00 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από τη πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν περιπολίες σε περιοχές της Ηλείας, ώστε να διαπιστωθεί έναν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Ηλεία πύργος Αμαλιάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ