Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» έρχεται στην Ελλάδα, για γυρίσματα στη Σαλαμίνα - iefimerida.gr

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» έρχεται στην Ελλάδα, για γυρίσματα στη Σαλαμίνα

Ο Ρόμπερτ Πάουελ ως Ιησούς από τη Ναζαρέτ
Ο Ρόμπερτ Πάουελ ως Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» έρχεται στην Ελλάδα. Θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φώτη Κωνσταντινίδη, βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Κάθε Πάσχα , η εμβληματική μορφή του Ρόμπερτ Πάουελ που υποδύθηκε τον Χριστό στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» καθηλώνει το τηλεοπτικό κοινό στην Ελλάδα. Ο πιο επιτυχημένος «Ιησούς» της μεγάλης οθόνης κι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς μύθους των τελευταίων δεκαετιών, έρχεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας για τα γυρίσματα ταινίας που είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Τζο , πιλότου της RAF το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυο εκπαιδευτικοί του νησιού η Βάσω Θεοδωρακοπούλου και ο Στέλιος Καθαρός , μετά από πολύχρονη έρευνα συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία ακόμα και προσωπικά αντικείμενα του πιλότου προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στην ταινία με κάθε λεπτομέρεια.

Στιγμιότυπα από τα γυρίσματα στη Σαλαμίνα
Στιγμιότυπα από τα γυρίσματα στη Σαλαμίνα

«Ξεκινήσαμε την έρευνα το 2002 και συγκεντρώσαμε το απαραίτητο υλικό» λέει στο iefimerida η κ. Θοδωρακοπούλου και συνεχίζει: «Ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Φώτης Κωνσταντινίδης εντυπωσιάστηκε από την ιστορία και αποφάσισε να γυρίσει ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάουελ καθώς τους συνδέει προσωπική φιλία». Ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός φτάνει την Τρίτη στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Σαλαμίνα όπου θα γυριστούν μόνο οι δικές τους σκηνές ενώ το υπόλοιπο κάστ θα αποφασιστεί αργότερα , όπως λέει η Βάσω Θεοδωρακοπούλου, η οποία συμμετέχει στην επιτροπή παιδείας του Δήμου Σαλαμίνας και είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, με τον Γιώργο Πατούλη.

Η συγκλονιστική ιστορία του Τζο

Στην κατοχική Σαλαμίνα λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων μια ήρεμη κατά τα άλλα ημέρα σημαδεύει τη ζωή τριών ανθρώπων. Ένα συμμαχικό αεροσκάφος της RAF καταρρίπτεται ,ο πιλότος φυγαδεύεται προσωρινά από έναν ντόπιο αγρότη και μια νεαρή κοπέλα η οποία ξεφεύγει την τελευταία στιγμή .Ο αγρότης πληρώνει όμως την μεγαλοψυχία του με τίμημα την εκτέλεση του ενώ ο πιλότος πιάνεται αιχμάλωτος κ η τύχη του αγνοείται από τότε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοπέλα -γιαγιά πια- αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό, ότι κρατάει στη μπιζουτιέρα της καλά φυλαγμένο ένα δακτυλίδι που της έδωσε ο πιλότος σε αυτό το μοναδικό λεπτό της συνάντησης τους και ενώ τον βοηθούσε να ξεντυθεί και να φορέσει αγροτικά ρούχα. Το δακτυλίδι γράφει το όνομα Τζο και μια συγκλονιστική ιστορία είχε μόλις ξεκινήσει ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ