Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Υγείας -Τι προβλέπει ο νόμος που χαρακτηρίζουν «έκτρωμα», για τους ψυχικά ασθενείς [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαμαρτυρία έξω από το υπ. Υγείας -Τι προβλέπει ο νόμος που χαρακτηρίζουν «έκτρωμα», για τους ψυχικά ασθενείς [εικόνες]

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας
ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία» αντιδρούν, όπως αναφέρουν, στην ακούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενών καθώς και στην υποχρεωτική λήψη φαρμακευτικής αγωγής, την οποία χαρακτηρίζουν καταστολή και όχι θεραπεία.

Πανό εργαζομένων στον τομέα ψυχικής Υγείας
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το νέο νομοσχέδιο για την “ακούσια ψυχιατρική περίθαλψη”, που έβγαλε στη δημοσιότητα και προχωράει προς ψήφιση η κυβέρνηση, πίσω από το περιτύλιγμα κάποιων επίπλαστων αλλαγών αναφορικά με τις διαδικασίες της ακούσιας νοσηλείας, εισάγει την θεσμοθέτηση της “θεραπείας στην κοινότητας κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας”, γνωστής διεθνώς ως “υποχρεωτικής θεραπείας στην κοινότητα”. Δηλαδή, με γνωμάτευση του ψυχιάτρου, ο χαρακτηριζόμενος ως “ψυχικά ασθενής” θα πρέπει να “συναινεί” στην υποχρεωτική λήψη της φαρμακευτικής αγωγής, με μόνη εναλλακτική, αν δεν υπογράψει ότι 'συναινεί', τον ακούσιο εγκλεισμό του σε μονάδα ψυχιατρικής νοσηλείας – και αυτή η 'συναίνεση' θα συνοδεύει την έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας για την υποχρεωτική λήψη της φαρμακευτικής αγωγής για περίοδο χρόνου που, στην πράξη, παρ' όλη την προβλεπόμενη (πολύμηνη) διάρκεια, θα μπορεί να ανανεώνεται επ' αόριστον», εξηγούν τα μέλη της Πρωτοβουλίας.

Μια διαδηλώτρια ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο
Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την απόσυρση αυτού του νομοθετικού «εκτρώματος»

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την απόσυρση αυτού του νομοθετικού «εκτρώματος», όπως το χαρακτηρίζουν και την στροφή προς μια πραγματικά κοινοτικά βασισμένη ψυχική υγεία, χωρίς καμιά καταστολή, χωρίς καμιά επιβολή, με ισότιμη σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου.

Σημειώνεται ότι λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αριστοτέλους έχει διακοπεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαμαρτυρόμενοι με πανό στα χέρια
Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία» αντιδρούν, όπως αναφέρουν, στην ακούσια νοσηλεία ψυχικά ασθενών
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ