Αιματοβαμμένο Πάσχα: Ενας νεκρός στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, 8χρονη διασωληνωμένη από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα - iefimerida.gr

Αιματοβαμμένο Πάσχα: Ενας νεκρός στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, 8χρονη διασωληνωμένη από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα

Σαιτοπολεμος καλαματα τραγωδία
Με αίμα βάφτηκε και το φετινό Πάσχα -Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi/Βασίλης Κουτρουμάνος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιματοβαμμένα -για μια ακόμη φορά- αποδείχθηκαν τα «εκρηκτικά» πασχαλινά έθιμα, με τον φετινό απολογισμό να είναι ένας νεκρός, στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, και μια σοβαρά τραυματισμένη μια 8χρονη, από «αδέσποτη» σφαίρα, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Το πιο τραγικό συμβάν του φετινού Πάσχα καταγράφηκε στην Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια του εντυπωσιακού, μα επικίνδυνου, εθίμου του σαϊτοπόλεμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηταν λίγο μετά τις 20:00 όταν πηγές του iefimerida από την Καλαμάτα ανέφεραν έναν σοβαρό τραυματισμό άνδρα στον σαϊτοπόλεμο.

Η μοιραία σαΐτα, στη μέση, στο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος, λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου προτού χτυπηθεί
Η μοιραία σαΐτα, στη μέση, στο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος, λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου προτού χτυπηθεί / Φωτογραφία: Facebook/MessiniaNews

«Δέχθηκε πλήγμα στο κρανίο, στον εγκέφαλο ουσιαστικά»

Οι πρώτες φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν, από το iefimerida, έδειχναν ανθρώπους να απομακρύνονται, έντρομοι, από το σημείο του σαϊτοπόλεμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στέλεχος του ΕΚΑΒ Καλαμάτας υποστήριξε αρχικά ότι «οι συνάδελφοι που παρέλαβαν τον τραυματία διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση».

Αστυνομικοί εκκένωσαν από την πρώτη στιγμή το σημείο της τραγωδία
Αστυνομικοί εκκένωσαν από την πρώτη στιγμή το σημείο της τραγωδία / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Την τραγική είδηση, λίγο αργότερα, επιβεβαίωσε μιλώντας στο iefimerida ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.

«Δεν υπάρχει πιο επίσημη και πιο δυσάρεστη ενημέρωση. Ο άνθρωπος είναι νεκρός. Δέχθηκε τραύμα στο κρανίο, στον εγκέφαλο ουσιαστικά» είπε, συγκλονισμένος, ο κ. Μπέζος στο iefimerida.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί χρόνια «εργάτης» των Μέσων Ενημέρωσης ο νεκρός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός είναι ο Κώστας Θεοδωρακάκης.

Ήταν παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών, διατηρούσε ραδιοφωνικό σταθμό και ιστοσελίδα, ενώ συχνά, στα μεγάλα γεγονότα της Μεσσηνίας, έπιανε ο ίδιος την κάμερα και εργαζόταν ως οπερατέρ.

Κώστας Θεοδωρακάκης
Ο άτυχος Κώστας Θεοδωρακάκης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την 25ετή πορεία του στα Μέσα Ενημέρωσης είχε εργαστεί και για τον πανελλαδικό τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Με σκοπό να καλύψει τα γεγονότα, ο Κώστας Θεοδωρακάκης μετέβη στο σημείο όπου γύρω στις 19:40 της Κυριακής του Πάσχα ξεκίνησε ο σαϊτοπόλεμος.

Τίποτα στην αρχή δεν προμήνυε την τραγωδία, με δεκάδες από τους επισκέπτες να ανεβάζουν βίντεο με τους σαϊτομάχους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Βιντεοσκόπησε τον θάνατό του!

Ο άτυχος εικονολήπτης - δημοσιογράφος, όπως προκύπτει, μετέδιδε ζωντανά βίντεο από τον σαϊτοπόλεμο στο Facebook.

Στο συγκλονιστικό βίντεο -και συγκεκριμένα μετά το 18ο λεπτό και κοντά στο 19ο- εμφανίζεται ένας από τους σαϊτομάχους (αριστερά), να ρίχνει στο έδαφος, όπως συνηθίζεται, μια «χρησιμοποιημένη» σαΐτα.

Η μοιραία σαΐτα χτυπά τον Κώστα Θεοδωρικάκη μετά το 18:50:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σαΐτα, ωστόσο, με το που αγγίζει το έδαφος, φαίνεται σα να εκρήγνυται και να εκτοξεύεται με μεγάλη ταχύτητα προς τον άτυχο Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος δέχεται το πλήγμα και πέφτει κάτω.

Mια γυναίκα κρατά στα χέρια της μια από τις σαΐτες που χρησιμοποιήθηκαν την Κυριακή του Πάσχα στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας
Mια από τις σαΐτες που χρησιμοποιήθηκαν την Κυριακή του Πάσχα στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Σύμφωνα με πηγές του iefimerida, ο 53χρονος Κ.Θ. ήταν νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Μια ακόμη εικόνα από το σημείο που διεξήχθη ο σαϊτοπόλεμος, μόλις λίγα λεπτά μετά την τραγωδία / Φωτογραφία: iefimerida.gr
Μια ακόμη εικόνα από το σημείο που διεξήχθη ο σαϊτοπόλεμος, μόλις λίγα λεπτά μετά την τραγωδία / Φωτογραφία: iefimerida.gr
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκλονιστικός τραυματισμός 8χρονης στη Βοιωτία

Λίγες ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, μια ακόμα είδηση έμελλε να μονοπωλήσει την επικαιρότητα.

Πρόκειται για τον τραυματισμό ενός 8χρονου κοριτσιού, το οποίο δέχθηκε πλήγμα από όπλο, στο κεφάλι, την ώρα που βρισκόταν, αμέριμνο, στην αυλή του σπιτιού του, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπαιζε με συνομηλίκους της στην αυλή και ξαφνικά έπεσε αναίσθητη στο έδαφος.

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση -Η σφαίρα «σφηνώθηκε» στο κρανίο

Συγγενείς της, πανικόβλητοι, τη μετέφεραν στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τραύμα από όπλο στο κεφάλι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, αποφασίστηκε να διακομιστεί στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Εκεί οι γιατροί την υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία, ενώ γύρω στις 20:30 της Κυριακής του Πάσχα, εισήχθη στο χειρουργείο για να της αφαιρέσουν τη σφαίρα που είχε σφηνωθεί στο κρανίο.

Ακούστηκαν πυροβολισμοί από γλέντι

Από τις καταθέσεις που συλλέγει η αστυνομία, προκύπτει ότι εκείνη την ώρα της Κυριακής του Πάσχα βρισκόταν σε εξέλιξη γλέντι σε κοντινό σημείο.

Ενας από τους μάρτυρες υποστήριξε ότι το γλέντι ήταν σε γειτονικό χωριό, από το οποίο ακούγονταν πυροβολισμοί.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής δεν είχαν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις για το συμβάν.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ