Πυροσβεστική: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Τανάγρα, Πεντέλη και Λούτσα -Ξέσπασαν 47 πυρκαγιές σε 24 ώρες - iefimerida.gr

Πυροσβεστική: Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Τανάγρα, Πεντέλη και Λούτσα -Ξέσπασαν 47 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα
Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 47 ανέρχονται οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά επιχείρησαν: 484 πυροσβέστες, 181 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν πέντε (5) υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ στην Αρτέμιδα Αττικής, στην οποία επιχείρησαν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε), μία (1) ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο (2) Α/Φ και τρία (3) Ε/Π και συνέδραμαν πέντε (5) εθελοντικά οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και μία (1) υδροφόρα ΟΤΑ, είναι υπό έλεγχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές:

  • Στην περιοχή της Τανάγρας, στην οποία επιχείρησαν 52 πυροσβέστες, 23 οχήματα, τρεις (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τρία (3)  Ε/Π, δύο (2) Α/Φ και δύο (2) PZL, με τη συνδρομή δύο (2) υδροφόρων ΟΤΑ.
  • Στην περιοχή της Πεντέλης, στην οποία επιχείρησαν 35 πυροσβέστες, 14 οχήματα, μία (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε), δύο (2) Α/Φ και δύο (2) Ε/Π, με τη συνδρομή έξι (6) εθελοντικών οχημάτων και εθελοντών πυροσβεστών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, προβλέπεται:  Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές: 

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)

Για τις ανωτέρω περιοχές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. καθώς και το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς

• Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ