Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Ερυθρές Αττικής - iefimerida.gr

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στις Ερυθρές Αττικής

Δασική έκταση καίει η φωτιά στις Ερυθρές
Δασική έκταση καίει η φωτιά στις Ερυθρές / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική περιοχή στις Ερυθρές του δήμου Μάνδρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει δάσος στη βόρεια πλευρά του Κιθαιρώνα και μέχρι στιγμής δεν απειλεί τον οικισμό. Μάλιστα, λίγο μετά τις 6 μ.μ. η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την κατάσβεσή της.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, 2 αεροσκάφη Καναντέρ και δύο Πεζετέλ.

«Πρόκειται για μία φωτιά που δεν θέλουμε να γίνει μεγάλη, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούμε με ισχυρές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο One TV ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. «Είναι στους πρόποδες της Πάρνηθας, στη δυτική πλευρά και δεν απειλείται οικισμός. Σε 2-3 ώρες ελπίζουμε πως θα την έχουμε περιορίσει γιατί στην περιοχή δεν πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ