Σέρρες: Προφυλακιστέοι 4 για το κύκλωμα που πουλούσε προστασία και έστηνε αγώνες - iefimerida.gr

Σέρρες: Προφυλακιστέοι 4 για το κύκλωμα που πουλούσε προστασία και έστηνε αγώνες

Περιπολικό βράδυ
Προφυλακιστέοι 4 για το κύκλωμα στις Σέρρες/ Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους, 4 από τους 5 κατηγορούμενους για εμπλοκή στο κύκλωμα που πουλούσε προστασία σε νυχτερινά καταστήματα και έστηνε αγώνες στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, στις Σέρρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον δρόμο για τις φυλακές, μετά την απολογία στην ανακρίτρια Σερρών πήρε ο 43χρονος αστυνομικός που εμπλέκεται στο κύκλωμα, όπως και οι δύο ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που θεωρείται ότι είχαν αρχηγικό ρόλο. Σε βάρος αυτών, όπως και ενός ακόμη που προφυλακίστηκε, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη. Αντίθετα, ο πέμπτος από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.

Στις απολογίες τους, οι 4 που κρίθηκαν προφυλακιστέοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τις πράξεις του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ομως, όπως φάνηκε, δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα, που με σύμφωνη γνωμοδότηση αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση.

Κύκλωμα Σερρών: Προστασία, εκβιασμοί και στήσιμο αγώνων

Το κύκλωμα είχε πολυποίκιλη δραστηριότητα. Από τις αρχές του 2019 τα μέλη του είχαν εκβιάσει 11 ιδιοκτήτες καταστημάτων, εισπράττοντας, με το πρόσχημα της «προστασίας», ποσά από 200 έως 1.000 ευρώ τον μήνα, για κάθε επιχείρηση.

Επίσης το κύκλωμα αναλάμβανε να εισπράξει εκβιαστικά οφειλές προς τρίτους, παίρνοντας το μισό ποσό ως αμοιβή. Ομως, τα μέλη του κυκλώματος είχαν εμπλοκή τόσο στον χώρο του διαδικτυακού τζόγου, όσο και στο στήσιμο αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ