Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Το σχολείο Bvlgari γίνεται πολυχώρος τέχνης -Χτίστηκε με δωρεά του ιδρυτή της αυτοκρατορίας κοσμημάτων [βίντεο] - iefimerida.gr

Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Το σχολείο Bvlgari γίνεται πολυχώρος τέχνης -Χτίστηκε με δωρεά του ιδρυτή της αυτοκρατορίας κοσμημάτων [βίντεο]

Το σχολείο Bvlgari στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας
Το σχολείο Bvlgari στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας / Φωτογραφία: dimossouliou.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης μετατρέπεται το ιστορικό σχολείο Bvlgari στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, το οποίο αποτελεί δωρεά του Σωτήρη Βούλγαρη.

Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το έργο, το οποίο χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την περιοχή, γιατί και οι κάτοικοι θα έχουν έναν πολυχώρο πολιτισμού, αλλά και οι επισκέπτες, θα γνωρίσουν την ιστορία του τόπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη συγκατάθεση της οικογένειας Bvlgari

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο πολυχώρος Bvlgari έχει ως βασικό σκοπό, αφενός να φιλοξενήσει σημαντικές λειτουργίες πολιτισμού και εκπαίδευσης του δήμου και αφετέρου, να «εξιστορεί» στους χώρους του, μύθους και ιστορίες από τη μακραίωνη διαδρομή του ανθρώπου στον Αχέροντα, το Σούλι και την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.

Η αλλαγή χρήσης του εμβληματικού κτιρίου γίνεται και με τη συγκατάθεση της οικογένειας Bvlgari, μετά τη συνάντηση που είχε πέρυσι τον Μάιο στην Ρώμη αντιπροσωπεία του Δήμου Σουλίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο, με ενέργειες της προηγούμενης αρχής, εντάχτηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και το επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοπράτησή του με ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν στον 1ο όροφο, χώροι διαδραστικών εκθέσεων για την οικογένεια Bvlgari και την Παραμυθιά, τη μυθολογία και την ιστορία της περιοχής Σουλίου και Αχέροντα.

Βίντεο: Το σχολείο Bvlgari στην Παραμυθιά

Στο ημιυπόγειο θα γίνουν βελτιώσεις για την «αφήγηση» της ιστορίας της εκτέλεσης των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς. Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, καθώς και αίθουσες παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού μικρών μαθητών. Δείτε βίντεο από παλαιότερη εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης στο σχολείο Bvlgari.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ