Εφτασε στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 466 μετανάστες - iefimerida.gr

Εφτασε στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 466 μετανάστες

Μετανάστες έφτασαν με πλοίο στον Πειραιά
Στον Πειραιά βρίσκονται από το πρωί άλλοι 453 μετανάστες στο πλαίσιο αποσυμφόρησης των νησιών / Φωτογραφία αρχείου: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προσπάθεια αποσυμφόρησης από τα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα ελληνικά νησιά συνεχίζεται από την κυβέρνηση, καθώς στις 6:30 το πρωί έφτασε στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» στο οποίο επέβαιναν 466μετανάστες.

Στην πλειοψηφία τους οι 453 μετανάστες έφυγαν από το Κέντρο Υποδοχής της Μόριας, ενώ 13 έφυγαν από το Καρά Τεπέ. Ο τελικός προορισμός τους θα είναι στη δομή του Βαγιοχωρίου, η οποία βρίσκεται κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας. Στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί μετανάστες με τις οικογένειές τους, οι οποίοι είτε δικαιούνται άσυλο, είτε έχουν αιτηθεί. Οσοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου θα μεταφερθούν σε άλλα κέντρα, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιστροφής τους.

Νωρίτερα, ένα ακόμη καράβι έφτασε με μετανάστες από τη Σάμο και τη Χίο με 171 μετανάστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε Σχιστό και Βαγιοχώρι. Στις 8 το πρωί αναμένεται η άφιξη ενός ακόμη πλοίου με 39 μετανάστες από τα κέντρα σε Λέρο και Κω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ