Τραγική η κατάσταση στη Σύμη: Μετανάστες κοιμούνται στους δρόμους -Σε απόγνωση η τοπική κοινωνία [αποκλειστικά βίντεο] - iefimerida.gr

Τραγική η κατάσταση στη Σύμη: Μετανάστες κοιμούνται στους δρόμους -Σε απόγνωση η τοπική κοινωνία [αποκλειστικά βίντεο]

Μετανάστες
Μετανάστες στη Σύμη -Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Σύμη, αφού οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές έχουν γεμίσει ασφυχτικά το νησί με μετανάστες, οι οποίοι με την σειρά τους στήνουν πρόχειρα καταλύματα προκειμένου να περάσουν τη νύχτα.

Οπως φαίνεται χαρακτηριστικά από τα βίντεο που δημοσιεύει το iefimerida.gr, άτομα κοιμούνται σε στρώματα στους δρόμους ή σε σκηνές. Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί, περιέγραψε νωρίτερα και ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο από τη Σύμη με τους μετανάστες να κοιμούνται στους δρόμους

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», τόνισε χαρακτηριστικά: «Περιφέρονται ελεύθεροι. Δεν έχει γίνει καταγραφή. 80-100 βρίσκονται στο Α.Τ. και οι υπόλοιποι 500 περιφέρονται, έχουν φτάσει μέχρι την είσοδο του σχολείου».

«Οπου θέλουν κάνουν την ανάγκη τους, όπου θέλουν κοιμούνται», συνεχίζει ο δήμαρχος του νησιού την ώρα που η απόγνωση στην τοπική κοινωνία του ακριτικού νησιού όλο ένα και γίνεται μεγαλύτερη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο Σύμης, τους τελευταίους τέσσερις μήνες στη Σύμη έχουν περάσει περίπου 1.700-1.800 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο του iefimerida.gr με τα πρόχειρα καταλύματα που έχουν φτιάξει οι μετανάστες στους δρόμους του νησιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ