Τα παιδιά σώζουν ζωές στο Αιγάλεω -Kids save lives [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα παιδιά σώζουν ζωές στο Αιγάλεω -Kids save lives [εικόνες]

Τα παιδιά εν δράσει, στην παροχή πρώτων βοηθειών
Τα παιδιά εν δράσει, στην παροχή πρώτων βοηθειών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μάθημα πρώτων βοηθειών στα σχολεία υποδέχθηκε ο δήμος Αιγάλεω σε μία ειδική εκδήλωση όπου συμμετείχαν πολλοί μαθητές της πόλης, καθώς ο ανθρωπιστικός οργανισμός «Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»-KIDS SAVE LIVES υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης, μετάδοσης στα παιδιά και τους μεγάλους του αισθήματος της εθελοντικής προσφοράς στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόταση για την εισαγωγή του μαθήματος στα σχολεία θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα από το νομικό τμήμα του Υπουργείου Παιδείας για να πάει για ψήφιση στην ελληνική Βουλή, ύστερα από συνάντηση της Υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας στους νεαρούς μαθητές πως έχουν την ευκαιρία να έχουν καθοριστική επίδραση στη ζωή ενός ανθρώπου και να μάθουν κάτι μοναδικό σε τόσο μικρή ηλικία. Η ευαισθησία των εκπαιδευτικών για τις πρώτες βοήθειες στα σχολεία και η παρουσία ενός τόσου μεγάλου αριθμού μαθητών από τα σχολεία στο Αιγάλεω δείχνει την αποφασιστικότητα της πόλης να βρίσκεται στην αιχμή της εκπαίδευσης σε κάθε επίπεδο.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Ο εκπαιδευτικός Γιώργος Στεφανάκος τόνισε στην παρέμβαση του πως η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό του εθελοντισμού παγκοσμίως, σημειώνοντας πως οι ενεργοί και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές της οργάνωσης δρουν εθελοντικά ως ένα ζωντανό παράδειγμα της αξίας της εθελοντικής πράξης, ενώ εξήρε την προσπάθεια των υπεύθυνων του Δήμου για τη συμβολή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι μαθητές έκαναν και πρακτική εξάσκηση
Οι μαθητές έκαναν και πρακτική εξάσκηση

Οι μαθητές παρακολούθησαν ειδικές παρουσιάσεις και επιδείξεις για την υποστήριξη ζωής με χρήση απινιδωτή (BLS) ενώ ακολούθησε πρακτική εξάσκηση σε θέση ανάνηψης σε αναίσθητο άτομο, πνιγμού από ξένο σώμα και τραύματος, σε ένα μάθημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης προς κάθε συνάνθρωπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ