Το θεατρικό εργαστήρι του Εθνικού μέσα στις φυλακές Αυλώνα - iefimerida.gr

Το θεατρικό εργαστήρι του Εθνικού μέσα στις φυλακές Αυλώνα

Θεατρικό εργαστήρι στις φυλακές Αυλώνα
Θεατρικό εργαστήρι στις φυλακές Αυλώνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει για δεύτερη χρονιά με επιτυχία τα θεατρικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης για κρατουμένους στις φυλακές Αυλώνα.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Επιστροφή», στο ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τα εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΕΚΝΑ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Αυλώνα

Οπως και πέρσι το εργαστήρι προσωπικής ανάπτυξης με βάση το θέατρο έχει τρεις ενότητες που στοχεύουν στο ίδιο θεμιτό αποτέλεσμα, να αλλάξει την εικόνα που έχει ο κρατούμενος για τον εαυτό του και κατ’ επέκταση τις επιλογές του παρελθόντος.

Στην παράσταση βλέπουμε πώς οι κρατούμενοι βιώνουν τον εγκλεισμό και τις δυσκολίες του, το πόσο δύσκολο είναι η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της αποφυλάκισης και πόσο βαρύ είναι το τίμημα στην περίπτωση της επιστροφής στην φυλακή.
Μέσα από τη σωματική έκφραση οι κρατούμενοι δημιουργούν εικόνες που μας διηγούνται ένα κομμάτι της ζωής τους που για μας φαντάζει τόσο ξένο.

Η θεατρική ομάδα των φυλακών Αυλώνα

Η θεατρική ομάδα του Αυλώνα είναι και φέτος πολυφυλετική - Αφγανοί, Πακιστανοί, Σύριοι, Ιρανοί, Τσιγγάνοι, Βούλγαροι, Ουκρανοί και Μολδαβοί - όλοι μαζί μας δείχνουν έμπρακτα ότι η ανθρώπινη ψυχή δεν γνωρίζει σύνορα μα ούτε φυλακίζεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
θεατρικο εργαστηρι
Θεατρικό εργαστήρι του Εθνικού στις φυλακές Αυλώνα

Σκηνοθεσία : Στάθης Γράψας, Μουσική : Σταύρος Γασπαράτος, Υπεύθυνος: Στάθης Γράψας, Εμψυχωτής - Σκηνοθέτης. «Επιστροφή» / Στο ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα / Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 13:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ