Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών λόγω του μεταναστευτικού -«Μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα» [εικόνες] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών λόγω του μεταναστευτικού -«Μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα» [εικόνες]

 Παράσταση διαμαρτυρίας αστυνομικών
Παράσταση διαμαρτυρίας αστυνομικών για μεταθέσεις λόγω μεταναστευτικού -Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις μεταθέσεις προσωπικού λόγω του μεταναστευτικού, πραγματοποίησαν αστυνομικοί μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ).

Oσοι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα της Eνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κρατούσαν πανό με συνθήματα, όπως «είμαστε εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι» και «μετανάστες στην ίδια μας την χώρα», αξιώνοντας την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της ΔΑΕΘ με προσωπικό, τη μείωση των δυνάμεων που απασχολούνται στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την ενίσχυση των αστυνομικών με είδη ατομικής προστασίας, όπως κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.ά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΑΕΘ
Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ΔΑΕΘ -Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ Θεόδωρος Τσαϊρίδης επισήμανε ότι διμοιρίες από τη Θεσσαλονίκη μετακινούνται διαρκώς σε όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για μέτρα τάξης σε κάθε είδους εκδηλώσεις και κάθε 28 ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τις ανάγκες του μεταναστευτικού - προσφυγικού, με διάρκεια απόσπασης 15 ημέρες.

Αστυνομικοί έξω από την ΔΑΕΘ
Αστυνομικοί έξω από την ΔΑΕΘ -Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαϊρίδης, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 17 διμοιρίες, εκ των οποίων τέσσερις είναι μόνιμα εγκατεστημένες στα νησιά και όταν γίνονται κάποιες αλλαγές πάνω από το 50% των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται εκτός νόμου. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς δεν λέμε να μην συμβάλουμε σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα, αλλά θα πρέπει και η φυσική ηγεσία να ενισχύει την υπηρεσία», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ