Tinos Food Paths: Η γαστρονομική παράδοση της Τήνου -Μαγειρέματα και ανακαλύψεις με σπουδαίους σεφ στην Καλλονή [εικόνες] - iefimerida.gr

Tinos Food Paths: Η γαστρονομική παράδοση της Τήνου -Μαγειρέματα και ανακαλύψεις με σπουδαίους σεφ στην Καλλονή [εικόνες]

Φαγητό σε πιάτα
Tinos Food Paths / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακολουθώντας μια κόκκινη κλωστή, ο δρόμος οδηγεί στην Καλλονή της Τήνου, εκεί που ξεκινά τα το Tinos Food Paths, ένα γαστρονομικό ταξίδι που ξετυλίγεται στα μονοπάτια του κυκλαδίτικου νησιού.

Το φετινό Tinos Food Paths έδωσε ραντεβού στις 13 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαΐου, κάνοντας βόλτες σε μύλους και αλώνια και σε κελιά της ενδοχώρας. Το ραντεβού δίνεται στην Καλλονή, ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό στην ενδοχώρα της Τήνου και στο επίκεντρο των δράσεων βρίσκεται ο άνθρωπος. Το Tinos Food Paths, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εστιάζει στον άνθρωπο, στα χαρακτηριστικά του: κάλλος, ομορφιά, καλοσύνη και αρετή. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα βρίσκει κάποιος στην Καλλονή, με την επίσκεψή του στο χωριό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τραπέζι έχει στρωθεί

Οραμα των διοργανωτών είναι να αναδείξουν, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, την γαστρονομία, την αυθεντικότητα και την παράδοση της Τήνου. Να χαρίσουν τις γνώσεις τους, να εμπνεύσουν και να συνεργαστούν.

Μια μικρή γεύση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φετινή γιορτή θα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

  • «Μαγειρέματα» στον χώρο της Παλαιάς Ψαραγοράς στην Χώρα της Τήνου από καταξιωμένουςchefs και από όλη την Ελλάδα
  • Ομιλίες για την διατροφή και την γαστρονομία από διακεκριμένους ανθρώπους της γεύσης και της διατροφής.
  • «Μαγικούς Κύκλους» στο χωριό Καλλονή της Τήνου, με διαδραστικά δρώμενα, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, πεζοπορίες ανάμεσα σε αλώνια, κελιά και μύλους, γαστρονομικά εδέσματα και πολλές ιστορίες που θα αποφύγουμε να τις διηγηθούμε για να έρθετε να τις βιώσετε από κοντά.

Στιγμιότυπο με την αναγνωριστική βόλτα των εθελοντών, που δίνουν το μεράκι τους

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Tinos Food Paths, θα διεξαχθεί (μέχρι και τις 15 Μαΐου) το 3ο Aegean Cocktail&Spirits Workshop από το Difford’s Guide με προσκεκλημένους κορυφαίους bartenders και επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκεί, έρχεται έρχεται στο προσκήνιο ελληνικά αποστάγματα και προϊόντα, καθώς και το ελληνικό bar-hosting.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το event ξεκινά με το μεγαλύτερο Aegean Cocktails Pop Up Bar, όπου 30 κορυφαία μπαρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα σερβίρουν κοκτέιλ με ελληνικά προϊόντα.

Παράλληλες δράσεις την ίδια εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Ψαραγορά στην Χώρα της Τήνου. Θα μαγειρέψουν φέτος για εμάς η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, καθώς και αγαπημένοι chefs όπως ο Βασίλης Αλβανίδης, o Ιάκωβος Απέργης, ο Άρης Βεζενές, η Κατερίνα Βαμβούκα με την Madame Ginger, ο Δημήτρης Γιγίνης, η Αντζελίνα Καλογεροπούλου, η Άρτεμις Κοκκιναρά, ο Νίκος Κουκιάσας, η Γεωργία Κουτσούκου, ο Άγγελος Λάντος, ο Άκης Λιοκάτης, ο Ηλίας Μαμαλάκης, η Γιάννα Μπαλαφούτη, η Ντίνα Νικολάου, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Στέλιος Παρλιάρος και η Ελένη Σαβιολάκη.

Θα παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από τον Δημήτρη Δήμου, τον Χάρη Τζανή και το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.

Μάλιστα, ο Ηλίας Μαμαλάκης γέμισε μυρωδιές τον τόπο καθώς βρέθηκε στην Τήνο και μαγείρεψε με σπουδαστές του ΙΕΚ Praxis.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ηλίας Μαμαλάκης σερβίρει πουρέ μαζί με σπουδαστή μαγειρικής
Ο Ηλίας Μαμαλάκης δίνει το παρών στο Tinos Food Paths

Ο έμπειρος μάγειρας έφτιαξε σουτζουκάκια με άγριο κύμινο και πουρέ ελαιολάδου, μια συνταγή παραδοσιακή από τη Σμύρνη, όπως ανέφερε και ο ίδιος, σύμφωνα με το TinosToday.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης με κίτρινη ποδιά και ένα μπολ με πουρέ στα χέρια
Μαγείρεψε με σπουδαστές σουτζουκάκια

Tinos Food Paths, ένα γαστρονομικό παιχνίδι γνωριμίας με τον τόπο και τους ανθρώπους του

Το Tinos Food Paths «γεννήθηκε» το 2015 και από τότε αναπτύσσεται και ενώνει τον κόσμο στα γευστικά μονοπάτια της Τήνου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιδέα πίσω από αυτή τη γιορτή είναι ο σεβασμός και η αγάπη για τα ντόπια προϊόντα και η προβολή τους. Η όλη προσπάθεια βασίζεται στη συνεργασία και στην προσπάθεια διαχείρισης της γαστρονομίας. Με περηφάνια για την Τήνο, που αποτελεί από μόνος του ένας γαστρονομικός προορισμός, χαράζονται νέες διαδρομές και ιστορίες γεύσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τήνος Φαγητό παράδοση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ