Σύμη: Τούρκοι ακυρώνουν τις ημερήσιες θαλάσσιες εκδρομές λόγω γραφειοκρατίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Σύμη: Τούρκοι ακυρώνουν τις ημερήσιες θαλάσσιες εκδρομές λόγω γραφειοκρατίας [εικόνες]

Κόσμος στη Σύμη
Τούρκοι πράκτορες ακυρώνουν τις ημερήσιες θαλάσσιες εκδρομές στη Σύμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ακυρώνουν τις ημερήσιες θαλάσσιες εκδρομές στη Σύμη λόγω γραφειοκρατίας!

Σύμφωνα με καταγγελία του δήμαρχου Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα στο iefimerida.gr, η πολύωρη αναμονή στο λιμάνι της Σύμης για τον έλεγχο των διαβατηρίων των Τούρκων εκδρομέων ανάγκασε τους τουριστικούς πράκτορες της γειτονικής Τουρκίας, να ακυρώσουν για όλο τον υπόλοιπο Αύγουστο της ημερήσιες εκδρομές στο νησί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πόλος έλξης για Τούρκους τουρίστες η Σύμη
Πόλος έλξης για Τούρκους τουρίστες η Σύμη

Όπως λέει ο δήμαρχος στο αστυνομικό τμήμα του νησιού υπηρετούν 8 αστυνομικοί και συνήθως διατίθεται για τον τελωνιακό έλεγχο μόνο ένας εξ αυτών, καθώς δεν βγαίνουν οι βάρδιες. Αναγκαστικά λοιπόν οι περίπου 60 Τούρκοι τουρίστες που φτάσουν στο νησί της Σύμης με τα τουριστικά πλοιάρια, για περίπου 7 με 8 ώρες, σπαταλούν σύμφωνα με την καταγγελία του δημάρχου Λευτέρη Παπακαλοδούκα έως και πάνω από 2 ώρες για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Μετά την έντονη διαμαρτυρία τουριστών την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Σύμης έλαβε στο κινητό του μήνυμα ότι θα σταματήσουν τα καραβάκια να μεταφέρουν κόσμο στη Σύμη μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκάφη στο λιμάνι της Σύμης
Σκάφη στο λιμάνι της Σύμης

«Οι Τουρίστες από την Τουρκία είναι μία από τις κυριότερες πηγές εσόδων για τη Σύμη και ζητάμε να βρεθεί γρήγορα λύση σε αυτό το θέμα. Είναι κρίμα για ένα ακριτικό νησί όπως η Σύμη να μην έχει επαρκώς στελεχωμένο αστυνομικό τμήμα και να χάνει τουριστικά έσοδα για αυτόν τον λόγο», επισημαίνει ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Σκάφη με τουρίστες
Οι Τούρκοι τουρίστες κύρια πηγή εσόδων για τη Σύμη
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύμη εκδρομή Τούρκοι δήμαρχος Σύμης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ