Υπόθεση Novartis-Ράικου για Παπαγγελόπουλου: Μετέτρεψε μία έρευνα σκανδάλου σε σκευωρία - iefimerida.gr

Υπόθεση Novartis-Ράικου για Παπαγγελόπουλου: Μετέτρεψε μία έρευνα σκανδάλου σε σκευωρία

Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής
Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελένη Ράικου και σήμερα κατά τη δεύτερη μέρα της κατάθεσης της στην προανακριτική επιτροπή για την Novartis συνέχισε να ρίχνει φαρμακερά βέλη κατά του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου.

Στην κατάθεσή της τον κατηγορεί ότι προσπαθούσε με πολλούς τρόπους να στήσει την υπόθεση Novartis και απαιτούσε την δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων με κατασκευή πλαστών στοιχείων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης ρώτησε την κ. Ράικου αν πήρε εντολή από τον κ. Παπαγγελόπουλο να στείλει στη Βουλή φάκελο με πολιτικά πρόσωπα.

Οι διάλογοι στην προανακριτική

Πλεύρης: Πάμε στο επίμαχο τηλεφώνημα με τον κ.Παπαγγελόπουλο. Σας δίνει εντολή να στείλετε τον φάκελο στη Βουλή;
Ράικου: Ήταν απαίτησή του. Ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτηση του να κατασκευαστούν. Αυτό άλλωστε έκανε μετά με την κ.Τουλουπάκη.
Πλεύρης: Σας προσδιόρισε για ποια πρόσωπα;
Ράικου: Μα δεν χρειαζόταν. Είχε έρθει η κ.Παπαδάκου και μου είχε μιλήσει για πολιτικούς. Όλοι γνωρίζαμε ότι η κ.Παπαδάκου ήταν η φωνή του Παπαγγελόπουλου. Και μου είχε αναφέρει τον Βενιζέλο και τον Πικραμμένο.
Πλευρης: Τη στιγμή που η Παπαδάκου ήλθε στο γραφείο σας είχατε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα;
Ράικου: όχι τίποτα
Πλευρης: θεωρείτε πως η Τουλουπακη θα μπορούσε να εκτελέσει αντί για εσάς τις εντολές Παπαγγελόπουλου;
Ράικου: εσείς τι λέτε; Στους τρεις μήνες σας είπα πόσα στοιχεία συγκεντρώσαμε. Αυτά που βρήκαμε εμείς διερευνήθηκαν; Η λίστα διερευνήθηκε; Βρήκαμε φαρμακευτική εταιρεία ότι έδινε λεφτά σε άλλη φαρμακευτική. Αυτά ψάχτηκαν ;
Με την παρέμβαση να πάει οπως πήγε το σκάνδαλο ουσιαστικά διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου. Χάθηκαν λεφτά, εκατομμύρια για τη χώρα. Άλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Novartis. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών. Κι αυτά με ευθύνη Παπαγγελόπουλου»
Πλεύρης: Ποιες ήταν οι σχέσεις της κ.Τουλουπάκη με τον κ.Παπαγγελόπουλο;
Ράικου: Υπάρχει δημοσίευμα που τα λέει ξεκάθαρα «Οι μαθητές του Παπαγγελόπουλου παίρνουν τα ηνία της Δικαιοσύνης». 12/4/2017 στην εφημερίδα Δημοκρατία. Δεν το λέω εγώ.
Πλευρης: οι σχέσεις σας με τον κ Αγγελη ποιες ήταν;
Ράικου: ήταν σχέσεις υπηρεσιακές. Μου είχε κάνει κι αναφορά το 2016. Βλέπετε εσείς φιλικές σχέσεις;»

Τι είπε η Ράικου για την τράπεζα Αττικής

Η κ. Ράικου αναφέρθηκε και σήμερα στην δικογραφία για την τράπεζα Αττικής και στην παρέμβαση του κ.Παπαγγελοπούλου προκειμένου να μην προχωρήσει η έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ράικου: Θεωρώ πως υπήρξε ενορχηστρωμένο θεσμικά από τον Παπαγγελόπουλο σχέδιο. Μου ζήτησε να μην περαιώσω τη δικογραφία της Τράπεζας Αττικής. Είναι καθαρή παρέμβαση αυτή. Καθαρή παρέμβαση. Δεν ξέρω το απέγινε η υπόθεση με την τράπεζα Αττικής. Ο Καλογριτσας ήταν πρώτος στη λίστα σε αυτή την υπόθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετέτρεψε μία έρευνα σκανδάλου σε σκευωρία

Απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάπα η κ. Ράικου επέμεινε να κατηγορεί τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι κατασκεύασε στοιχεία για την υπόθεση Novartis λέγοντας χαρακτηριστικά μετέτρεψε μία έρευνα σκανδάλου σε σκευωρία.

Λάππας: Πώς σας ζητούσε ο Παπαγγελόπουλος να κατασκευάσετε στοιχεία για πολιτικούς και τον κ.Βενιζέλο;
Ράικου: Όπως τελικά τα κατασκεύασε στη συνέχεια με την κα Τουλουπάκη.
Λάππας: Πώς δηλαδή;
Ράικου: Το πώς ακριβώς δεν το ξέρω γιατί δεν έδωσα εγώ κάποια συνέχεια. Εγώ του είπα οτι δεν κάνω τέτοια. Όπως έγινε μετά και το πέτυχε αυτό με την Τουλουπάκη. Έτσι κατασκεύασαν μάρτυρες.
Λάππας: Εννοείτε οτι μετά οι μάρτυρες ψευδομαρτύρησαν;
Ράικου: Το είπα από την αρχή. Διέκοψε ο Παπαγγελόπουλος την έρευνα του σκανδάλου και το μετέτρεψαν σε σκευωρία.
Λάππας: Άρα λέτε οτι όλα αυτά είναι σχέδιο Παπαγγελόπουλου;
Ράικου: Εννοείται. Και με τις ενέργειές του αυτές το ελληνικό δημόσιο έχασε πολλά χρήματα.

Η κ. Ράικου ανέφερε ακόμα ότι κατά την άποψή της η σκευωρία ξεκίνησε όταν η κ. Τουλουπάκη μαζί με άλλους δικαστικούς λειτουργούς πήγαν στο Παρίσι για να πάρουν συνέντευξη από τον Φαλτσιανί και εξήγησε γιατί έδωσε δεύτερη συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα Ζαχαρή

«Η Τουλουπάκη, ο Ντζούρας, ο Καλούδης και ο Ζαγοραίος σε συνοδεία της Γιάννα Παπαδάκου αρχές Σεπτεμβρίου πήγαν να πάρουν κατάθεση στο Παρίσι από τον Φαλτσιανή. Πήγαν κρυφά από τον Άρειο Πάγο σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία. Και επειδή η κα Δημητρίου διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν ήταν σε γνώση της μετέβη ο Παπαγγελόπουλος στον Άρειο Πάγο και τους έτριξε τα δόντια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλεύρης: Γιατί δώσατε δεύτερη φορά κατάθεση μέσα στην ίδια μέρα στον κ.Ζαχαρή;
Ράικου: Γιατί φεύγοντας και φθάνοντας στο γραφείο μου συνειδητοποίησα οτι δεν είχα μιλήσει για τον Ρασπούτιν. Και γύρισα αμέσως πίσω για να συμπληρώσω την κατάθεση.
Πλεύρης: Είπατε οτι ο κ.Παπαγγελόπουλος ήταν της σχολής «Προχώρα και θα τα βρουν οι παρακάτω».
Ράικου: Ναι. Ήταν φράσεις αυτές που τις χρησιμοποιούσε ανέκαθεν και τις εφάρμοζε κιόλας. Σε όσους άσκησε δίωξη ο Παπαγγελόπουλος όλοι μετά απηλλάγησαν με βούλευμα.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ