Τα σχέδια του ΥΠΠΟ για τη δημιουργία «Πάρκου Πολιτισμού» στο Κάστρο Ιωαννίνων - iefimerida.gr

Τα σχέδια του ΥΠΠΟ για τη δημιουργία «Πάρκου Πολιτισμού» στο Κάστρο Ιωαννίνων

Κάστρο Ιωαννινων
Κάστρο Ιωαννινων, φωτογραφία intimenews ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο πράσινο φως για την προγραμματική σύμβαση που αφορά τις παρεμβάσεις στο Κάστρο Ιωαννίνων ώστε να δημιουργηθεί το «Πάρκο Πολιτισμού» έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Αυτό διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στα Ιωάννινα, η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη, με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, αντιδημάρχους και προέδρους νομικών προσώπων, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες η προγραμματική σύμβαση θα εγκριθεί από το δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο, ώστε μετά να υπογραφεί από το υπουργείο Πολιτισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι περιλαμβάνει η απόφαση του ΥΠΠΟ για το κάστρο Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο της διαδικασίας, το υπουργείο δίνει τη σύμφωνη γνώμη ώστε να προχωρήσει ο δήμος στην ωρίμανση των μελετών για τα έργα που περιλαμβάνονται στη Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση και αφορούν την περιοχή του Κάστρου.
Υπενθυμίζεται, ότι ήδη το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει την υποβολή για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» του έργου για τη διαμόρφωση της πλατείας Γλυκήδων και των οδών Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σουγδούρη, όπως και για την υπογειοποίηση δικτύων στην ίδια περιοχή.

Τετ α τετ της Υπουργού Πολιτισμού με τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Στη σύσκεψη με την υπουργό Πολιτισμού έγινε εκτενής συζήτηση για την προβολή και αξιοποίηση της μοναστικής πολιτείας στο Νησί, όπως επίσης και για την αξιοποίηση του συνεδριακού κέντρου που έχει δημιουργηθεί από τη Μητρόπολη.
Η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε από τον κ. Ελισάφ για την ανάγκη αναβάθμισης του Πάρκου στα Λιθαρίτσια, όπως και για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στην Καστρίτσα. Προϋπόθεση για την Καστρίτσα αποτελεί η ανάγκη ολοκλήρωσης των οδικών υποδομών, ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο.

Επίσης, η υπουργός ενημερώθηκε για τις εκδηλώσεις που σχεδιάζουν ο δήμος και το Πνευματικό Κέντρο στο Ιτς Καλέ, ενώ έγινε συζήτηση για τα λειτουργικά προβλήματα των δημοτικών θεάτρων ενόψει και της συνάντησης που θα έχει με τα ΔΗΠΕΘΕ όλης της χώρας τις επόμενες ημέρες.
Ο δήμαρχος Ιωαννίνων ανέφερε ότι η συνεργασία με την υπουργό ήταν πολύ σημαντική και ουσιαστική.
«Η κ. Μενδώνη ήταν πλήρως ενημερωμένη για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς της και αποφασισμένη να δώσει άμεσες λύσεις. Η συνεργασία μας αποδείχθηκε ουσιαστική και θα έχει συνέχεια, με σκοπό να δρομολογηθούν λύσεις σε χρονίζοντα θέματα και κυρίως να υλοποιήσουμε το Πάρκο Πολιτισμού στο Κάστρο», σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ